Cele mai frumoase oraşe din Portugalia: călătorie prin „Sinaia” şi „Veneţia” lusitane

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia: călătorie prin „Sinaia” şi „Veneţia” lusitane

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Supranumit şi „Veneţia Portugaliei”, Aveiro este situat la 58 de kilometri de Coimbra. FOTO meliaria.com

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Portugalia este o ţară superbă, cu oameni primitori, muzică încântătoare şi mâncare delicioasă. Un adevărat paradis pentru turiştii care nu ar trebui să-şi limiteze vizita la capitala Lisabona, pentru că au la dispoziţie şi alte oraşe care le vor rămâne în suflet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Lisabona

Poate că Lisabona nu este o destinaţie potrivită pentru city-break din cauza drumului care durează destul de mult: patru ore dus şi patru ore întors cu avionul. Dar cu siguranţă este una dintre destinaţiile care are tot ce-i trebuie pentru a intra în categoria oraşelor care nu trebuie ratate. Tradiţia şi modernul se împletesc în capitala portugheză, iar pentru cei care vor să facă o călătorie în timp, cartierul Baixa este împânzit de ateliere şi magazine vechi, unde meşteşugarii încă practică meseriile moştenite din tată în fiu.

De altfel, Baixa-Chiado, Alfama, Bairro Alto şi Belem sunt cartierele istorice ale Lisabonei şi merită să le parcurgeţi la pas, pentru că veţi descoperi în fiecare ceva memorabil.

Faleza râului Tejo este perfectă ca să savurezi o cafea într-una din cafenelele de sub pod, puteţi vizita Monumentul Descoperirilor şi să continuaţi plimbarea prin port (Marina) până când ajungeţi la Turnul Belem, un fost turn de apărare aflat în patrimoniul UNESCO. Nu rataţi Mănăstirea Jeronimos, construită în cinstea lui Vasco da Gama, unde este înmormântat.

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Sintra

Aflat destul de aproape de Lisabona, până la Sintra se ajunge după o călătorie de o oră cu trenul. Sintra este asemănător cu Sinaia, aici fiind construită reşedinţa de vară a familiei regale. Palácio da Pena din Sintra, construcţie care datează din secolul al XIX-lea, se ridică semeţ pe vârful Muntelui Pena.

FOTO Arhiva 

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Porto

Oraşul care a dat numele vinului cu acelaşi nume este situat la gura râului Douro, iar centrul istoric al oraşului, o adevărată bijuterie arhitecturală, a fost inclus în 1996 în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Faleza Cais da Ribeira oferă prilejul de a admira clădirile vechi, străzile întortocheate şi portul cu ambarcaţiunile care forfotesc de dimineaţa până seara.

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Coimbra

Coimbra, fostă capitală a Portugaliei, se află la jumătatea drumului dintre Lisabona şi Porto, oraşul găzduind una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din Europa, Universitatea din Coimbra, înfiinţată în anul 1920. Coimbra este considerat unul dintre cele mai romantice oraşe portugheze, cu străduţele care formează un adevărat labirint, şi nenumăratele sale biserici.

FOTO en.wikipedia.org

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Estoril

Una dintre cele mai faimoase staţiuni din Europa, la numai 15 kilometri distanţă de Lisabona, Estoril este un oraş cosmopolit, cunoscut şi ca „Riviera portugheză”, vestit şi pentru apele sale termale. Estoril a fost preferat de feţele regale care au venit aici în exil, printre care Charles al Angliei, Umberto al II-lea al Italiei, Don Juan de Bourbon – pretendent al tronului Spaniei, Henri de Orleans, arhiducele Franz Iosif din Casa de Habsburg, dar şi fostul suveran Carol al II-lea al Romţniei, care şi-a petrecut aici ultimii ani din viaţă, până în 1953. Cazinoul Estoril este considerat cel mai mare din Europa, un paradis pentru împătimiţii jocurilor de noroc, dar şi pentru turiştii care vin să se bucure de spectacolele şi concertele care sunt organzate aici, în sala Auditorium, cu o capacitate de 340 de locuri. Nu uitaţi să faceţi un popas la Tamariz, pentru plaja cu nisip fin. 

FOTO holidaywarehouse.co.uk

Cele mai frumoase oraşe din Portugalia. Aveiro

Supranumit şi „Veneţia Portugaliei”, Aveiro este situat la 58 de kilometri de Coimbra, canalele sale numeroase, brăzdate de ambarcaţiuni tradiţionale pictate, numite moliceiros, amintind de faimoasa Veneţie. Catedrala din Aveiro şi Biserica Sf. Dominic, dar şi plajele din zonă sunt tot atâtea destinaţii pe care merită să le bifaţi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările