Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. 5 destinaţii care trebuie vizitate de turiştii care ajung pe insulă

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. 5 destinaţii care trebuie vizitate de turiştii care ajung pe insulă

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos/Imagini Zanteisland.com

În afară de plajele cu nisip fin, apă curată şi peisaje de vis, insula grecească Zakynthos are multe de oferit turiştilor. Cei care vin aici pot vizita diferite obiective turistice impresionante, cum sunt peşterile albastre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Epava de pe plajă

Pe una dintre cele mai frumoase şi căutate plaje ale insulei se află epava unui vapor. Aici, la Navagio, se poate ajunge doar cu barca, iar peisajul este splendid, apa de un albastru intens, iar nisipul fin. Epava vaporului se află chiar pe plajă şi este uşor de recunoscut, fiind unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din insulă. De aceea plaja se mai numeşte şi Plaja Epavei.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos

Pentru o privelişte panoramică asupra plajei, de la mare înălţime, turiştii pot ajunge cu maşina, pe drumul dintre satele Volimes şi Anafonitria. Urmând indicatoarele rutiere, vor ajunge la o parcare bine amenajată şi un balcon de unde pot admira ineditul golfuleţ. Plaja Navagio se află în nord-vestul insulei.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Peşterile albastre

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos

Peşterile albastre sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din insulă. Pot fi explorate în cadrul unuor tururi organizate, sau pe cont propriu, cu barca. Peşterile, care au luat naştere datorită unor formaţiuni geologice specifice, se întind de-a lungul ţărmului de nord-vest al insulei, între Agios Nikolaos şi Skinari Cape. Unele dintre ele pot fi vizitate din barcă, dar pentru altele este nevoie de costum special de scufundări. Numele lor provine de la lumina albastră care se reflectă din apă în interiorul peşterilor.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Trecătoarea Kampi

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos

În această regiune pot fi vizitate mai multe sate pitoreşti, unde locuitorii se ocupă cu creşterea vitelor şi cu diferite meşteşuguri: Kampi, Exo Chora şi Maries. Ca suveniuri turiştii pot cumpăra de aici alimente naturale, cum sunt uleiul şi mierea, dar şi textile lucrate manual. Shiza este o stâncă de unde poate fi admirat un superb apus de soare şi o panoramă impresionantă asupra Mării Ionice şi a Golfului Pescăruşilor.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Porto Limnionas

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos

Este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă, dar bine ascuns şi mai puţin vizitat. Se poate ajunge cu maşina în apropiere, pe drumul care trece de satul Agios Leon. Există o parcare amenajată, apoi turiştii trebuie să coboare câteva trepte de piatră, pentru a ajunge la acest fiord. Culoarea apei de aici este foarte frumoasă şi zona este destul de sălbatică.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Farul lui Keri

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos

Farul lui Keri se află pe un promontoriu de unde turiştii pot admira vara un apus de soare unic în lume. Se poate ajunge cu maşina chiar lângă far, iar de aici se pot vedea şi Mizitres, două stânci uriaşe care răsar din mare în apropierea unei insuliţe părăsite, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri din Zakynthos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: