Cele mai frumoase insule din lume. 5 destinaţii pitoreşti, mai puţin cunoscute

Cele mai frumoase insule din lume. 5 destinaţii pitoreşti, mai puţin cunoscute

Cele mai frumoase insule din lume. Tenerife/Imagini Wikipedia

Sălbatice sau exotice, insulele sunt considerate de mulţi o destinaţie ideală de concediu, chiar dacă puţini sunt cei care îşi permit vacanţe de lux. National Geographic propune un top cu cele mai frumoase insule din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leslie Thomas, scriitoare şi autoare a mai multor cărţi de călătorie, a scris pentru National Geographic un top în care a inclus cele mai frumoase şi deosebite insule din lume, din punctul ei de vedere.

1. Cele mai frumoase insule din lume. Insula Nantucket din Massachusetts

A fost cândva unul dintre cele mai bogate locuri din Statele Unite, dezvoltându-se datorită comerţului cu ulei de balenă. Şi acum pot fi admirate casele vechi, luxoase, din cărămidă, care au la intrare cutii poştale din argint. Având de obicei doar 10.000 de locuitori, în lunile de vară populaţia ei creşte până la 50.000 datorită turiştilor care vin să se relaxeze aici. Casele de aici sunt printre cele mai scumpe din Statele Unite.

2. Cele mai frumoase insule din lume. Insulele Scilly din Anglia

Sunt mici insuliţe situate în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Cornwall şi doar 5 dintre ele mai sunt locuite. Aici este un paradis al florilor, care se dezvoltă foarte bine în aerul curat al Atlanticului.

3. Cele mai frumoase insule din lume. Insula Saba, Arhipelagul Indiilor Olandeze de Vest

Mica insulă pitorească este situată în estul Insulelor Virgine şi se ridică la aproape 2.900 de metri peste nivelul mării. Este locuită de doar 1.500 de persoane, majoritatea având acelaşi nume de familie – Hassell. Insula are doar 12 km pătraţi şi aparţine Olandei.

4. Cele mai frumoase insule din lume. Insulele Canare, Spania

Este o destinaţie preferată de europeni în special atunci când vor să scape de frigul iernii. În peisajul plin de verdeaţă, pe fundalul cerului perfect albastru, Muntele Teide cu vârful aproape mereu acoperit de zăpadă este o imagine pitorească pentru turiştii care ajung în Tenerife.

5. Cele mai frumoase insule din lume. Insula Fair, Scoţia

Fair este cea mai izolată insulă locuită din Marea Britanie. Aici locuiesc doar 70 de oameni. Insula este un adevărat paradis al păsărilor şi mii de turişti vin aici anual pentru a le urmări în mediul lor natural.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: