Cele mai frumoase biserici din Rusia

Cele mai frumoase biserici din Rusia

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Catedrala Sfântul Vasile din Moscova. FOTO sacalatorim.ro

Cele mai frumoase biserici din Rusia. Multe din bisericile, catedralele sau mănăstirile ruseşti sunt adevărate opere de artă graţie arhitecturii lor deosebite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Catedrala Sfântul Vasile din Moscova

Catedrala Sfântul Vasile, fără îndoială cea mai faimoasă aşezare religioasă din Moscova, se află în Piaţa Roşie, în centrul capitalei ruseşti. Structura unică, monument UNESCO, uimeşte prin culorile sale vii şi prin frumuseţea arhitecturii. Catedrala Sfântul Vasile a fost construită în 1554 la ordinul lui Ivan al VI-lea ( sau Ivan Cel Groaznic) în semn de recunoştinţă pentru victoria armatei ruse împotriva tătarilor din hanatul Kazan. 
 

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova

Catedrala Hristos Mântuitorul se află pe malul râului Moscova, la vest de Kremlin, şi este cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume. Catedrala originală a fost construită în perioada 1839-1883, dar a fost demolată în perioada sovietică, fiind apoi reconstruită. Are o capacitate de 10.000 de persoane. 
 

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Kizhi Pogost

Biserica Kizhi Pogost se află pe una din numeroasele insule de pe lacul Onega, în Carelia. Construită în 1862, aşezarea religioasă are aproximativ 37 de metri înălţime şi este realizată în întregime din lemn. Structura are un sistem de ventilaţie foarte bine pus la punct, lemnul păstrându-se în stare foarte bună. 
 

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Biserica Învierii lui Hristos, Sankt Petersburg, Rusia

Biserica Învierii lui Hristos marchează locul în care a fost ucis Aleksandr al II-lea al Rusiei. A fost construită de Alfred Parland după modelul bisericilor ruseşti din secololele XVI-XVII.
 

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Catedrala Smolny 

Cupolele Catedralei Smolny, una din cele mai frumoase biserici din Sankt Petersburg, se ridică falnice de pe malul râului Neva. Catedrala Smolny a fost construită de arhitectul italian Bartolomeo Rastrelli.
 

Cele mai frumoase biserici din Rusia: Catedrala Kazan - Moscova

Catedrala Maicii Domnului Kazan, aflata în partea de nord-est a Pieţei Rosii, din Moscova, a fost construită la începutul secolului al XVII-lea şi a fost dărâmată la ordinul lui Stalin în anul 1936. Pe atunci, Stalin era secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist. Actuala catedrala a fost construită în anul 1993.
 

Bătrânul Continent abundă în obiective turistice cu mare valoare istorică, incluse în patrimoniul UNESCO. Vă prezentăm 10 dintre acestea, potrivit Eupedia. - în imagine: Acropole, Atena, Grecia FOTO AP

Imagini din aceeasi galerie
 • Bătrânul Continent abundă în obiective turistice cu mare valoare istorică, incluse în patrimoniul UNESCO. Vă prezentăm 10 dintre acestea, potrivit Eupedia. - în imagine: Acropole, Atena, Grecia FOTO AP
 • Acropole, Atena, Grecia FOTO AP
 • Catedrala din Koln, Germania FOTO AP
 • Catedrala-moschee din Cordoba, Spania FOTO AP
 • Catedrala-moschee din Cordoba, Spania FOTO 123RF
 • Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, Rusia FOTO wikipedia.org
 • Château de Chambord, Valea Loarei, Franța FOTO  designlike.com
 • Colosseumul din Roma, Italia FOTO AP
 • Palatul din Postdam, Germania FOTO AP
 • Piazza dei Miracoli din Pisa, Italia FOTO AP
 • Reședința Würzburg din orașul omonim din Germania FOTO wikipedia.org
 • Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania FOTO AP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: