Cele mai căutate destinaţii turistice din Europa şi ţara preferată a românilor pentru vacanţă

Cele mai căutate destinaţii turistice din Europa şi ţara preferată a românilor pentru vacanţă

Insulele Canare rămân destinaţia de vacanţă preferată a europenilor FOTO 123RF

Cele mai recente date făcute publice de Biroul European de Statistică – Eurostat dezvăluie care sunt cele mai populare ţări pentru turiştii din Europa şi care este destinaţia de vacanţă favorită a românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spania, Italia şi Franţa sunt ţările care atrag cei mai mulţi turişti europeni, în timp ce Turcia este preferată când vine vorba de locurile din afara graniţelor continentului, potrivit datelor publicate de Eurostat şi citate de vocea.biz.

Insulele Canare rămân cea mai populară regiune turistică din Europa, cu 94 de milioane de înnoptări în 2015, în timp ce podiumul este ocupat de Île-de-France (Franţa) – cu 76,8 milioane de înnoptări – şi Catalonia (Spania) – cu 75,5 milioane de înnoptări.

De fapt, Spania şi Franţa domină primele zece poziţii din topul destinaţiilor de vacanţă preferate de europeni, cu Insulele Baleare (65,2 milioane de înnoptări) şi Andaluzia (61,4 milioane de înnoptări), respectiv Provenţa-Alpi-Coasta de Azur (54,6 milioane de înnoptări) şi Ron-Alpi (48,7 milioane de înnoptări).

De asemenea, regiunile Jadranska Hrvatska din Croaţia (68,1 milioane de înnoptări) şi Veneto din Italia (63,3 milioane de înnoptări) sunt şi ele foarte apreciate de turiştii europeni.

În cazul României, cele mai populare în rândul turiştilor sunt regiunile din Centru şi Sud-Est, mai arată vocea.biz. În schimb, atunci când îşi petrec vacanţa în străinătate, românii aleg în special Italia, Spania şi Grecia. Pe de altă parte, atunci când călătoresc în afara UE, cei mai mulţi turişti preferă Statele Unite ale Americii, Turcia şi Maroc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: