Cele mai bune plaje din Spania şi Portugalia

Cele mai bune plaje din Spania şi Portugalia

Praia da Bordeira, Carrapateira, Portugalia FOTO GettyImages

Spaţii vaste care privesc spre oceanul Atlantic, locuri izolate de pe malul Mediteranei sau aglomerări gălăgioase pline de chioşcuri şi de standuri: toate acestea sunt plaje din Spania şi Portugalia lăudate şi selecţionate chiar de către turiştii şi cititorii publicaţiei „The Guardian“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lozul cel mare: Cabanas de Tavira, estul Algarvei, Portugalia

Cabanas este situată pe partea estică a rezervaţiei naturale Rio Formosa. Deşi locul începe să se umple de proprietari, păstrează totuşi farmecul unui sat pescăresc autentic portughez. La plajă se ajunge cu taxiuri pe apă, foarte multe în timpul verii. O faleză conduce spre plaja propriu-zisă, care se întinde pe kilometri întregi în toate direcţiile. Pur şi simplu simţi că ai fost aruncat într-un paradis.
 
Sudul Spaniei
 
El Palmar, Vejer de la Frontera
 
FOTO GettyImages
 
Pe coasta dinspre Atlantic, în sudul Spaniei, există o plajă lungă de aproape şapte kilometri, El Palmar. La sfârşitul satului se găsesc restaurante, baruri şi căbănuţe pentru închiriat echipamente pentru sporturile de apă. Dar pentru puţină intimitate se recomandă capătul estic al plajei.
 
Dunas de Bolonia, Cadiz
 
La aproape 15 kilometri la nord de Tarifa există o semilună de plajă cu nisip alb şi fin. Dacă nu sunteţi foarte atenţi este posibil să treceţi în goana maşinii şi să nu o observaţi. Această plajă este parte a unui parc naţional, zona este plină de dune de nisip, iar apa este clară şi albastră. Aşa că trebuie să opriţi telefonul, să vă scoateţi romanul preferat şi să-l savuraţi sub o umbrelă care să vă apere de soarele puternic.
 
Playa de los Genoveses, Almeria
 
FOTO GettyImages
 
Accesul la această plajă se face pe un drum desfundat, dar este deosebită de o plajă obişnuită a Spaniei. Este înconjurată de cactuşi şi de vârfuri vulcanice golaşe, iar adâncimea apei este mică, ceea face foarte uşor înotatul, plus că snorkelling-ul este la ordinea zilei. Plaja este înregistrată în patrimoniul UNESCO şi este un rai pentru cei care sunt fascinaţi de păsări.
 
Isla Canela, Huelva
 
FOTO GettyImages
 
Dacă doriţi să scăpaţi de aglomerări şi de gălăgia urbană puteţi încerca plajele insulei Canerla de pe Costa de la Luz. Chiar şi în iulie şi august veţi găsi locuri de cazare şi spaţiu pentru un şezlong sau pentru un prosop întins direct pe nisip. În restul anului, plajele acestei insule sunt aproape părăsite, un rai pentru cei care adoră singurătatea. Apa este tocmai bună de bălăcit, fiind caldă din mai până la sfârşitul lunii octombrie. De-a lungul apei vă aşteaptă baruri cu nume exotice ca „La Cabra“ (Capra) sau „La Sonrisa“ (Surâsul) cu o varietate largă de bere, vinuri, cocteiluri şi mâncare gătită la grătar. 
 
Nordul Spaniei
 
Salou, lângă Tarragona
 
FOTO GettyImages
 
Promenada de aici este fantastică. Este lungă de peste un kilometru şi uşor de străbătut. La un capăt există numeroase băruleţe cu o privelişte fantastică asupra golfului. 
 
Eiras, Pontevedra, Galicia
 
Plaja este ferită de briza mării, dar nu foarte departe de apă, dar mai ales, are vedere până în Portugalia. Familiile localnicilor îşi petrec aici duminicile, dar în restul săptămânii este foarte liniştită.
 
Noja, Cantabria
 
FOTO GettyImages
 
Orăşelul Noja este înzestrat cu două plaje lungi şi frumoase: una are o şcoală de surf, iar în cealaltă valurile sunt mai liniştite şi fără surferi. Oraşul este pitoresc şi mâncarea restaurantelor este extraordinară.
 
Barceloneta, Barcelona
 
FOTO GettyImages
 
Plaja din Barcelona poate nu este la fel de extraordinară ca cele prezentate până acum, dar în ceea ce priveşte poziţionarea ei, lucrurile nu mai sunt atât de simple. După o zi grea de cumpărături într-unul din cele mai frumoase oraşe ale Spaniei, cel mai bun mod de relaxare este un băruleţ de pe plajă unde vezi cum îţi trece toată lumea prin faţa ochilor.
 
Estul Algarvei, Portugalia
 
Praia do Barril, Tavira
 
La această plajă minunată se ajunge cu un tramvai miniatural care trece printre dune de nisip şi prin terenuri mlăştinoase. Copiii vor iubi plimbarea. Staţiile tramvaiului sunt pline de băruleţe, cafenele şi restaurante. Dacă o luaţi spre estul sau spre vestul plajei, oamenii vor fi mai puţini şi plaja mai goală.
 
Praia da Bordeira, Carrapateira
   
Dunele de nisip de pe Praia da Bordeira se întind pe kilometri întregi şi sunt perfecte pentru picnicuri romantice sau pentru plimbări lungi. Această plajă este foarte curată şi nu foarte aglomerată, iar peştele şi scoicile sunt proaspete şi savuroase.
 
Praia da Amoreira, Aljezur
 
FOTO GettyImages
 
Orăşelul Aljezur, aproape de coasta Atlanticului, are un castel maur, o pensiune drăguţă, o piaţă îndestulată şi restaurante cu mâncare extraordinară, dar adevărata atracţie este drumul lung de opt kilometri spre vest, spre plaja Amoreira. Acolo nu există niciun fel de comercianţi, iar plaja este destul de goală. Este doar o colibă micuţă în care peştele servit este mereu proaspăt. Puteţi privi pescarii, puteţi practica surf sau puteţi să vă bălăciţi în apele calme ale estuarului.
 
Praia de Rocha, Portimao
 
FOTO GettyImages
 
Vârfuri de stâncă se ivesc din nisipurile aurii ale plajei Rocha. Din port se poate pleca la o plimbare pe faleză pentru a testa limitele plajei. Prin stânci există tuneluri naturale care conduc la alte plaje şi mai frumoase, cu condiţia să aveţi grijă la maree. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările