Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Destinaţii perfecte pentru copii, dar şi pentru adulţi

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Destinaţii perfecte pentru copii, dar şi pentru adulţi

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Disneyland Paris/Imagini Wikipedia

Destinate în egală măsură copiilor şi adulţilor, cele mai bune parcuri de distracţie din Europa sunt Disneyland Paris, Grona Lund, Europapark, Gardaland şi Grădinile Tivoli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Disneyland Paris

Este cel mai cunoscut parc de acest fel din Europa şi unul dintre cele mai vizitate din lume. Aici copiii vor întâlni personaje de basm, piraţi şi prinţese, vor putea vizita castele din poveşti, vor călători în timp şi vor admira un spectaculos foc de artificii. De asemenea, spectacolul de lumini de la castelul Frumoasei Adormite va fi greu de uitat, scrie Europeanbestdestinations.com.

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Grădinile Tivoli

Este un parc foarte cunoscut de distracţie şi relaxare situat în Copenhaga, Danemarca. Inaugurat pe 15 august 1843, acesta este al doilea parc de disctracţii ca vechime din lume, pe primul loc fiind Dyrehavsbakken, situat tot în Danemarca. Având anual peste 4 milioane de vizitatori, Tivoli este pe locul doi în topul celor mai populare parcuri tematice sezoniere din lume.

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Europapark

Este cel mai mare parc tematic din Germania, fiind amplasat în Rust, în zona de sud-vest a ţării. Aici se află 12 roller coastere. Cel mai vechi dintre ele trece printr-o mină de diamante, iar cel mai nou oferă senzaţii tari, parcurgând o distanţă destul de mare atât în exterior cât şi în interior, pe întuneric. Parcul poate primi chiar şi 50.000 de vizitatori zilnic.

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Grona Lund

Situat în Stockholm, Suedia, Grona Lund este un parc destul de mic, dar are 30 de atracţii deosebite. Inaugurat în 1883, este cel mai vechi parc de distracţii din Suedia. Vara, aici au loc diferite concerte, iar stilul de amenajare este deosebit. Parcul a fost practic ridicat în jurul unor clădiri vechi, din secolul al XIX-lea, locuinţe, dar şi centre comerciale.

Cele mai bune parcuri de distracţie din Europa. Gardaland

Situat în apropiere de Lacul Garda, în Italia, parcul de distracţii a fost deschis în anul 1975. Complexul acoperă 445.000 de metri pătraţi şi este vizitat anual de aproape 3 milioane de persoane. În anul 2005, Gardaland a fost inclus în topul Forbes al celor mai bune parcuri de distracţie din lume, ocupând locul cinci din zece.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările