Cele 5 destinaţii europene preferate de români pentru minivacanţele de Rusalii şi 1 iunie. Ce puteţi vizita în fiecare oraş FOTO

Cele 5 destinaţii europene preferate de români pentru minivacanţele de Rusalii şi 1 iunie. Ce puteţi vizita în fiecare oraş FOTO

Paris este una dintre destinaţiile europene preferate de români FOTO Air france

Minivacanţele de Rusalii şi 1 iunie se apropie şi fie că au optat pentru un city break sau pentru o vacanţă mai lungă, românii vor profita de zilele libere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform agenţiei de travel online eSky, românii au ales city break-uri în marile oraşe europene, precum Londra, Milano, Paris, Roma şi Bruxelles. Unii dintre români au ales, în schimb, şi escapade locale. 

În plus, potrivit agenţiei de travel, există câteva ponturi de care ar trebui să ţinem cont atunci când alegem ca destinaţii de vacanţă oraşele mai sus menţionate, pentru ca experienţa de călătorie să fie una completă. 

Iată care sunt acestea:
 
Londra
 
Ştiai că în Londra se vorbesc peste 200 de limbi diferite? Unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, capitala cosmopolită te va fascina prin arhitectură, diversitate, stilurile şi personalităţile unice pe care le vei întâlni la fiecare colţ de stradă. Bucură-te de fiecare şi intră în jocul diversităţii: te provocăm să afli ceva nou despre oraş de la 5 persoane diferite. Indiferent că eşti un spirit boem sau unul aventuros, Londra este clar o idee bună. 
 
Pont de călător: după ce vei trece pe la British Museum, Greenwhich Park, Tower Bridge sau Muzeul Naţional de Istorie, să pui pe listă şi Angel Comedy! Este unul dintre cele mai populare baruri din Londra pentru fanii de stand-up.  
 
Image result for londra
FOTO Fly Go
 
Paris
 
Cu Disneyland-ul situat în apropiere, Paris este destinaţia ideală pentru un city break de familie. Parade inedite de costume, show-uri spectaculoase şi distracţie cât cuprinde – cam asta te aşteaptă dacă te decizi să fii copil din nou pentru câteva zile. 
 
Pont de călător: nu te speria la gândul că Parisul este un oraş scump. Există foarte multe atracţii turistice care pot fi vizitate în mod gratuit – Parcul Buttes-Chaumont, La Promenade Plantée, Jardin des Tuileries şi Arènes de Lutèce. 
 
Image result for paris
FOTO tripadvisors.co.uk
 
Milano
 
Cunoscut ca fiind capitala modei şi a designului, oraşul te va surprinde cu arhitectura sa renascentistă, cultura modernă, dar şi cu bucătăria absolut delicioasă. Milano este destinaţia care te încarcă cu o doză perfectă de relaxare şi te energizează în acelaşi timp să descoperi, pas cu pas, fiecare colţ încărcat de istorie. Vizitează Piazza di Duomo, plimbă-te pe Via Manzoni, treci apoi pe la magazinul Ferrari şi încheie ziua pe terasa de la Rinascente – priveliştea este absolut impresionantă! Cât eşti în Milano, provocarea este să defilezi pe străzi ca şi când acestea sunt podiumul tău.
 
Pont de călător: dacă vrei să încerci o pizza italiană adevărată, îndreaptă-te direct la Pizzeria Lievito Madre al Duomo. Situată în centrul oraşului, pizzeria condusă de Gino Sorbillo serveşte numai 400 de pizza pe zi, aşa că ai face bine să te grăbeşti. 
 
Image result for milano
FOTO travelcity.ro
 
Bruxelles 
 
Ştiai că oraşul produce mai multe tipuri de bere decât sunt zile într-un an? Bruxelles este, ce-i drept, cunoscut pentru Parlamentul European, bere şi ciocolată, însă fii sigur că poţi descoperi mult mai multe lucruri interesante aici. Vei găsi foarte multe atracţii turistice unice – clădirea Atomium, Parcul Mini Europa şi Grand Place. Provocarea noastră este să încerci cinci beri locale.
 
Pont de călător: producătorul de bere Haacht pune la dispoziţie curioşilor o oră de plimbare prin fabrică, unde se pot degusta toate sortimentele (câteva sute!).  

                   
Roma
 
Cetatea eternă situată pe malul fluviului Tibru, Roma este un portal în timp unde peste două mii de ani de istorie şi civilizaţie si-au pus amprenta. Obiectivele turistice, istorice şi culturale te vor întâmpina la fiecare pas, iar mirosul preparatelor italieneşti te va încânta la fiecare colţ de stradă. Dacă alegi să îţi faci city break-ul aici, pune neapărat pe lista de vizitat Vaticanul, Piazza Navona, Fontana di Trevi,  Colle Capitolino, Basilica di Santa Maria Maggiore, Piaţa Spaniei, Piazza Venezia şi, bineînţeles, Pantheonul. Iar dacă ai nevoie de o provocare, ce ar fi să citeşti anii scrişi cu litere romane pe faţadele clădirilor?
 
Pont de călător: dacă vrei să surprinzi dintr-o singură privire istoria romană, mergi pe dealul Pincio, în apropiere de Villa Medici. Priveliştea te va face cu siguranţă să faci un popas.  
 
Image result for roma
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: