Cel mai luxos restaurant McDonald's din Europa a fost deschis la Rotterdam, în „cea mai urâtă clădire din oraş”

Cel mai luxos restaurant McDonald's din Europa a fost deschis la Rotterdam, în „cea mai urâtă clădire din oraş”

Restaurantul a fost reamenajat de o firmă de arhitectură/FOTO www.deezen.com

O firmă olandeză de arhitectură a reuşit să transforme un sediu McDonald’s din Rotterdam într-unul dintre cele mai luxoase localuri ale francizei americane, după ce locuitorii oraşului au votat clădirea drept “cea mai urâtă din Rotterdam”

Ştiri pe aceeaşi temă

Amplasată pe una dintre cele mai populare străzi din oraş, construcţia a fost ocupată de McDonald's în ultimii 45 de ani, având o structură din sticlă construită iniţial în 1960.

După ce a fost votată drept cea mai urâtă clădire din oraş, autorităţile locale au luat în considerare varianta demolării acesteia, notează Business Insider.

Sediul este închiriat, însă, de McDonald’s pentru încă 40 de ani, astfel că până la urmă s-a decis reconstruirea localului.

Firma de arhitectură Mei Architects a fost angajată, astfel, să se ocupe de împrospătarea sediului, iar rezultatul plasează localul în topul celor mai luxoase restaurante de tip fast-food.

Noul sediu McDonald’s este construit din sticlă şi include, între altele, canapele din piele, o scară interioară spiralată din oţel alb şi o faţadă aurie cu mici perforaţii în formă de inimă, care formează o imagine “pixelată” cu un grup de persoane.

„Cum programul McDonald's este non-stop, felul în care arată când se lasă întunericul este important”, susţin autorii proiectului. „În timpul zilei, clădirea este atrăgătoare pentru cumpărători, în timp ce seara devine populară pentru viaţa de noapte”, mai spun aceştia.

În plus, pentru a întări legătura dintre local şi spaţiul înconjurător, terasa exterioară a restaurantului include piese de mobilier asemănătoare celor regăsite în alte zone din Rotterdam.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările