Care au fost cele mai apreciate hoteluri din România în acest an

Care au fost cele mai apreciate hoteluri din România în acest an

Cele mai apreciate hoteluri din România

Turiştii români sunt din ce în ce mai exigenţi când vine vorba despre alegerea hotelului pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sau a vacanţelor împre, tot mună cu cei dragi, este concluzia unei analize realizată de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro. În afară de confortul camerei de hotel, aceştia îşi mai doresc să existe activităţi în hotel, petreceri tematice şi chiar evenimente dedicate celor mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă în urmă cu cinci ani doar 1 din 15 români oferea feedback online hotelului unde se caza, astăzi datele s-au îmbunătăţit considerabil. Românii oferă feedback hotelului sau pensiunii unde s-au cazat şi apreciază condiţiile de cazare, locaţia, masa, dar şi spaţiile de joacă pentru copii şi activităţile suplimentare disponibile în hotel. Anul acesta aproape 28.000 de review-uri au fost înregistrate de Travelminit.ro, majoritatea apreciind raportul calitate/preţ, locaţia, curăţenia camerelor şi a spaţiilor publice, dar şi atitudinea personalului.

Care au fost cele mai apreciate hoteluri de turiştii români în acest an

Pe final de an, platforma Travelminit.ro a realizat şi un top al celor mai apreciate hoteluri şi pensiuni, luând în considerare feedback-ul turiştilor, numărul total de rezervări în anul 2019, dar şi opinia unui juriu format din specialişti în turism.

Hotelul anului conform concluziilor Travelminit.ro este Szeifert din Sovata, apreciat de 287 de turişti pentru curăţenia, amabilitatea personalului şi serviciile de calitate. Preţul unei nopţi de cazare la hotelul Szeifert din Sovata începe de la 100 lei. Al doilea cel mai apreciat hotel a fost Royal Boutique Mangalia, urmat de Grand Hotel Balvanyos.

Cele mai apreciate pensiuni din România au fost, conform Travelminit.ro, Element (Alba Iulia), Casa Bertha (Sighişoara) şi pensiunea Lacrima Izei (Săcel, Maramureş). 

Cel mai apreciat apartament închiriat în regim hotelier a fost proprietatea Nice & Cozy din Timişoara. 

Mâncarea: punctul critic al hotelurilor şi pensiunilor din România

Dacă evaluarea serviciilor primite şi a curăţeniei este în general una pozitivă, lucrurile stau complet diferit în ceea ce priveşte satisfacţia meselor servite în cadrul spaţiului de cazare şi acest element primeşte în general cel mai mic punctaj în cadrul evaluărilor turiştilor. O situaţie similară se întâmplă şi cu raportul calitate-preţ al pachetului rezervat, majoritatea turiştilor români acordând punctaj scăzut pentru acest aspect. 

Turiştii români apreciază atenţia primită şi comunicarea cu reprezentanţii proprietăţilor de tip apartament, case de oaspeţi şi pensiuni, astfel că le-au acordat o notă medie de 9,3 din 10. Aceştia sunt mai puţin mulţumiţi de atitudinea personalului din hoteluri, a căror servicii au fost apreciate cu notă 8,8 din 10.

Este important de menţionat şi că se face o diferenţa şi între aşteptările turiştilor care călătoresc în scop de business şi cei care călătoresc pentru a-şi petrece vacanţa, primii evaluând mult mai critic calitatea serviciilor primite.

Cele mai apreciate localităţi din România pentru calitatea hotelurilor şi pensiunilor sunt Sibiu şi Sovata, este rezultatul analizei realizate de Travelminit.ro. Pe locurile secunde se regăsesc localităţi precum Sighişoara, Praid, dar şi localităţile montane consacrate precum Sinaia, Buşteni, Braşov şi Predeal.

De sărbători, românii caută hoteluri cu petreceri tematice şi activităţi pentru copii

Dacă în restul anului românii caută să profite de atracţiile din jurul hotelului unde sunt cazaţi, de sărbători mulţi dintre ei se limitează la petrecerile hotelurilor şi activităţile disponibile în cadrul proprietăţilor. De aceea sunt căutate hotelurile cu spa, piscină, dar şi cu activităţi pentru copii.

„Turiştii care călătoresc de sărbători preferă să se bucure de confortul hotelului în care sunt cazaţi, exploatează toate facilităţile acestuia, profită de mesele îmbelşugate şi sunt mult mai permisivi în ceea ce priveşte bugetul de vacanţă“, a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: