California, statul cu cel mai aglomerat trafic din SUA. Capitala ţării e pe locul 2

California, statul cu cel mai aglomerat trafic din SUA. Capitala ţării e pe locul 2

Bucureşti este cel mai aglomerat oraş din România, mai ales când vine vorba de traficul rutier, şi mulţi români ar spune că „în afară“, în ţări ca Statele Unite ale Americii aşa ceva n-ar fi posibil. Însă, conform unui top realizat de „Bloomberg“, se pare că aglomeraţia nu ţine cont de ţară.

Oraşele cu trafic aglomerat din SUA sunt răspândite uniform pe coasta de Est şi de Vest, împreună cu două oraşe din centru şi Sud. La coada clasamentului se regăseşte Detroit, oraş recunoscut pentru industria sa auto, urmat de San Diego din California. Tot în Vest, puţin mai sus pe hartă faţă de San Diego, este localizat San Jose, oraşul de pe locul 8.

Statul Florida este recunoscut pentru Walt Disney World, unul dintre cele mai mari şi vizitate parcuri tematice create de Disney. Dar tot aici este şi Orlando, al 7-lea oraş cu cel mai aglomerat trafic. Şi puţin mai în centrul ţării este Dallas - Forth Worth, Texas, cu al 6-lea cel mai aglomerat trafic. Acesta este însă un complex de oraşe format din Dallas, Forth Worth şi Arlington. Americanii îl denumesc „The Metroplex“ şi are o populaţie de peste 6,5 milioane de locuitori.

Tot în California este şi San Francisco, oraşul de la jumătatea clasamentului. Acesta se mai remarcă prin străzile abrupte şi riscul crescut de cutremure. Apoi, pe locul 4 este Houston, oraş din Texas şi poziţionat în Sudul ţării. Oraşul de unde a pornit Coca-Cola, şi anume Atlanta, prinde locul 3, a doua poziţie revenind capitalei Washington. 

Tot California găzduieşte şi oraşul de pe primul loc. Los Angeles este recunoscut pentru industria sa cinematografică, Hollywood e deja un simbolul internaţional, dar se pare că puţină celebritate îi aduce şi aglomeraţia de pe străzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: