Bucureştiul, primul loc într-un top al destinaţiilor de vacanţă europene care atrag tot mai mulţi turişti: „un oraş vibrant, numit odată «Parisul din Est»”

Bucureştiul, primul loc într-un top al destinaţiilor de vacanţă europene care atrag tot mai mulţi turişti: „un oraş vibrant, numit odată «Parisul din Est»”

Bucureştiul ocupă primul loc în clasamentului realizat de site-ul metronews.com cu destinaţiile ce stârnesc interes crescut din partea turiştilor .FOTO metro.co.uk

Capitala României figurează în fruntea unui clasament al destinaţiilor turistice europene pentru care interesul turiştilor a crescut constant în ultimii ani, top realizat de publicaţia britanică Metro. Printre recomandări se mai numără şi oraşe din Muntenegru şi Slovacia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucureştiul ocupă primul loc în clasamentul realizat de Metronews.com cu destinaţiile europene faţă de care interesul turiştilor este tot mai crescut. 

Amintind de mesele copioase cu trei feluri de mâncare şi gustosul vin românesc, jurnaliştii britanici nominalizează restaurantul „Carul cu bere”, ce impresionează prin reţetele tradiţionale româneşti, încă din secolul al XIX-lea.

„Bucureştiul un oraş vibrant, cu o arhitectură unică a fost numit odată «Parisul din Est», lucru care nu ne surprinde. Capitala României este destinaţia de vis pentru vacanţă, cu preţuri mult mai mici faţă de celelalte oraşe cunoscute”, sunt de părere cei de la Metro, care recomandă turiştilor să-şi facă timp şi pentru o excursie la Castelul Bran.

FOTO metro.co.uk

Printre destinaţiile recomandate de jurnalişti se numără şi Limerick, în Irlanda. Recomandând o călătorie de-a lungul râului Shannon şi vizitatea Castelului Regelui John, care a beneficiat de curând de o renovare de 5,7 milioane de euro, metronews.com situează Limerick pe locul 4. Străinii amintesc de cele mai bune pub-uri din Irlanda, recunoscute pentru degustări de whisky, putând fi încercate chiar şi 100 de sortimente într-un singur loc.

FOTO metro.co.uk

Deasemenea, Budva - Muntenegru este recomandat pentru peisajelele şi stilul de viaţă plin de farmec, viaţa de noapte de pe insulă  fiind comparată cu atmosfera întâlnită in Miami, SUA. Turiştii se pot bucura de soare pe una dintre cele 35 de plaje din Budva şi pot admira iahturile de lux din port.  

FOTO metro.co.uk

Topul destinaţiilor europene de vacanţă, realizat de publicaţia Metro:

  1. Bucureşti, România

  2. Riga, Letonia

  3.  Stockholm, Suedia

  4. Limerick, Irlanda

  5. Jersey, Normandia

  6. Bergen, Norvegia

  7. Belfast, Irlanda

  8. Bratislava, Slovacia

  9. Budva, Muntenegru

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările