Bucureşti, în revista „Vogue”. Care sunt atracţiile turistice din Capitală „votate” de cea mai importantă publicaţie de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Origo Coffee, printre atracţiile turistice lăudate de revista „Vogue” FOTO Vogue
Origo Coffee, printre atracţiile turistice lăudate de revista „Vogue” FOTO Vogue

Ediţia americană a faimoasei reviste „Vogue”, supranumită şi „Biblia Modei”, îndeamnă turiştii străini să viziteze Bucureştiul, lăudând capitala României pentru „creativitatea şi dezvoltarea sa sclipitoare”. Câteva localuri, un muzeu şi o parfumerie românească au intrat în lista de locuri pe care editorii celei mai importante publicaţii de modă le recomandă cititorilor de pretutindeni.

Bucureştiul a intrat în atenţia editorilor celebrei reviste „Vogue”, care a publicat recent un material prin îndeamnă turiştii să viziteze capitala României. Un magazin românesc, deţinut de Coca Coţeanu şi Ioana Hintz, „Entrance”, în care se găsesc creaţiile unor designeri internaţionali precum Rick Owens şi Simone Rocha, este primul pe lista locurilor „de vizitat” întocmită de „Vogue”.

Potrivit „Bibliei Modei”, magazinul, găzduit de o fostă tipografie, este o dovadă a „creativităţii şi dezvoltării sclipitoare” a oraşului,  chiar dacă o parte a acestei dezvoltări rămâne oarecum ascunsă, sub faţada unui centru urban anost, care, în ultimul deceniu, a început să se trezească la viaţă.

image

Entrance FOTO Vogue

„Astăzi, deşi căldura arhitecturii istorice s-a păstrat, Bucureştiul emană un aer modern, cosmopolit”, scrie „Vogue”, prezentând şi alte atracţii turistice care au potenţialul de a-i ajuta pe străini să descopere frumuseţile oraşului:

Alt Shift

Restaurantul Alt Shit din centrul Bucureştiului este menţionat datorită meniului său italian, dar şi al decorului său industrial şi urban. „La pachet” cu Alt Shit este menţionat şi clubul Control, unul dintre cele mai „cool” cluburi de noapte din Capitală, conform vogue.com.

image

Alt Shift FOTO Vogue

Energiea

Localul Energiea a fost remarcat datorită arhitecturii deosebite a clădirii de la sfârşitul secolului al XIX-lea în care funcţionează, dar şi graţie cartofilor prăjiţi serviţi în interior, care sunt „probabil cei mai buni din Bucureşti”.

Origo Coffee

O cafenea aflată pe aceeaşi stradă cu Energiea, Origo Coffee este descrisă drept „un loc unic în care clientul poate să îşi aleagă şi să îşi prăjească singur boabele de cafea din sortimentul preferat. Seara, după ora 19.00, localul se transformă într-un bar în care sunt servite cocktailuri şi mai multe feluri de limonadă”.

Interbelic

Amplasat în Centrul Vechi, localul Interbelic este lăudat pentru cocktailurile sale asezonate cu felii de rodie.

Raionul 4

Raionul 4, un magazin în care clienţii pot găsi articole ale unor case de modă celebre, se află în apropiere de o clădire emblematică a Bucureştiului, şi anume Ateneul Român. 

Parfumeria Madison

Potrivit „Vogue”, parfumeria Madison, amplasată pe Calea Dorobanţilor, prezintă clienţilor o gamă variată de parfumuri celebre, dar şi esenţe de nişă, cu arome fine şi mai puţin cunoscute.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Amenajat într-o clădire celebră din era comunistă, Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană prezintă un contrast puternic între arhitectura din acea epocă şi „expoziţiile şi evenimentele culturale pline de viaţă, revoluţionare, din interior”, precizează revista de modă.

image

Muzeul Naţional de Artă Contemporană FOTO Vogue

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite