Bucureşti, în revista „Vogue”. Care sunt atracţiile turistice din Capitală „votate” de cea mai importantă publicaţie de modă

Bucureşti, în revista „Vogue”. Care sunt atracţiile turistice din Capitală „votate” de cea mai importantă publicaţie de modă

Origo Coffee, printre atracţiile turistice lăudate de revista „Vogue” FOTO Vogue

Ediţia americană a faimoasei reviste „Vogue”, supranumită şi „Biblia Modei”, îndeamnă turiştii străini să viziteze Bucureştiul, lăudând capitala României pentru „creativitatea şi dezvoltarea sa sclipitoare”. Câteva localuri, un muzeu şi o parfumerie românească au intrat în lista de locuri pe care editorii celei mai importante publicaţii de modă le recomandă cititorilor de pretutindeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucureştiul a intrat în atenţia editorilor celebrei reviste „Vogue”, care a publicat recent un material prin îndeamnă turiştii să viziteze capitala României. Un magazin românesc, deţinut de Coca Coţeanu şi Ioana Hintz, „Entrance”, în care se găsesc creaţiile unor designeri internaţionali precum Rick Owens şi Simone Rocha, este primul pe lista locurilor „de vizitat” întocmită de „Vogue”.

Potrivit „Bibliei Modei”, magazinul, găzduit de o fostă tipografie, este o dovadă a „creativităţii şi dezvoltării sclipitoare” a oraşului,  chiar dacă o parte a acestei dezvoltări rămâne oarecum ascunsă, sub faţada unui centru urban anost, care, în ultimul deceniu, a început să se trezească la viaţă.
 
Entrance FOTO Vogue

„Astăzi, deşi căldura arhitecturii istorice s-a păstrat, Bucureştiul emană un aer modern, cosmopolit”, scrie „Vogue”, prezentând şi alte atracţii turistice care au potenţialul de a-i ajuta pe străini să descopere frumuseţile oraşului:
 
Alt Shift
Restaurantul Alt Shit din centrul Bucureştiului este menţionat datorită meniului său italian, dar şi al decorului său industrial şi urban. „La pachet” cu Alt Shit este menţionat şi clubul Control, unul dintre cele mai „cool” cluburi de noapte din Capitală, conform vogue.com.
 
Alt Shift FOTO Vogue

Energiea
Localul Energiea a fost remarcat datorită arhitecturii deosebite a clădirii de la sfârşitul secolului al XIX-lea în care funcţionează, dar şi graţie cartofilor prăjiţi serviţi în interior, care sunt „probabil cei mai buni din Bucureşti”.
 
Origo Coffee
O cafenea aflată pe aceeaşi stradă cu Energiea, Origo Coffee este descrisă drept „un loc unic în care clientul poate să îşi aleagă şi să îşi prăjească singur boabele de cafea din sortimentul preferat. Seara, după ora 19.00, localul se transformă într-un bar în care sunt servite cocktailuri şi mai multe feluri de limonadă”.
 
Interbelic
Amplasat în Centrul Vechi, localul Interbelic este lăudat pentru cocktailurile sale asezonate cu felii de rodie.
 
Raionul 4
Raionul 4, un magazin în care clienţii pot găsi articole ale unor case de modă celebre, se află în apropiere de o clădire emblematică a Bucureştiului, şi anume Ateneul Român. 
 
Parfumeria Madison
Potrivit „Vogue”, parfumeria Madison, amplasată pe Calea Dorobanţilor, prezintă clienţilor o gamă variată de parfumuri celebre, dar şi esenţe de nişă, cu arome fine şi mai puţin cunoscute.
 
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Amenajat într-o clădire celebră din era comunistă, Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană prezintă un contrast puternic între arhitectura din acea epocă şi „expoziţiile şi evenimentele culturale pline de viaţă, revoluţionare, din interior”, precizează revista de modă.
 
Muzeul Naţional de Artă Contemporană FOTO Vogue

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările