Vizitează „Cuibul liniştit”

Balcic a fost pentru multă vreme destinaţia de vară a Reginei Maria a României, care a ordonat aici ridicarea unui palat somptuos în stil specific bulgăresc, realizat într-o notă simplistă dar îmbinând elemente arhitecturale italieneşti cu cele turceşti, a celui pe care l-a numit ”Cuibul liniştit”. Palatul Reginei Maria este şi astăzi simbolul staţiunii, o construcţie care atrage în fiecare an mii de turişti care aleg să-şi petreacă vacanţele în acest loc pitoresc cu atmosferă romantică.

Dacă iubeşti să faci plajă, Balcic deţine câteva fâşii de nisip spectaculoase, unele mai liniştite şi retrase în golfuri, altele pline de viaţă şi ademenitoare.

Zone de coastă ispititoare

La baza dealului pe care se află cocoţat ”cuibul liniştit” al Reginei, se întinde una dintre cele mai spectaculoase - Plaja Palace. Este compusă din nisip fin alb şi mângâiată de ape în nuanţe smarald. În imediata apropiere se află şi Grădina Botanică a Reginei Maria, pe o colină terasată, considerată una dintre cele mai frumoase din Europa, care găzduieşte specii rare de plante, dar şi o colecţie impresionantă de cactuşi. Dacă alegi o plimbare prin grădină, vei putea admira panorama asupra plajei şi a golfului.

Cea mai mare şi aglomerată dintre plajele oraşului se află aproape de port – Plaja Centrală, şi dispune de toate facilităţile, şezlonguri, umbreluţe, beach baruri, taverne şi magazine de suveniruri, dar şi centre de sporturi nautice. Intrarea în mare se face treptat, iar nisipul este fin, fiind ideală pentru familiile cu copii, sau pentru turiştii care nu ştiu să înoate.

Dacă vrei să eviţi aglomeraţia, la o aruncătură de băţ se află Plaja Olandeză, separată de cea principală printr-un dig îngust. Este frecventată de tinerii îndrăgostiţi în căutare de linişte, peisaje pitoreşti şi atmosferă boemă.

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete începând de la 12,50 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poţi achita călătoria şi prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.