A fost aleasă cea mai frumoasă plajă din Europa unde ne putem relaxa vara aceasta: Grecia se află în top, dar nu pe primul loc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja din Golful Stiniva, de pe insula Vis, din Croaţia.  FOTO  europeanbestdestinations.com
Plaja din Golful Stiniva, de pe insula Vis, din Croaţia.  FOTO  europeanbestdestinations.com

Organizaţia de turism European Best Destinations a anunţat clasamentul celor mai bune plaje europene pentru anul acesta, unul dintre cele mai râvnite trofee în industria turismului. Destinaţia care s-a clasat pe primul loc nu este din Grecia, ci dintr-o altă ţară aflată la aproximativ 1.000 de kilometri de România, devenită o destinaţie de vacanţă tot mai căutată de români.

Plaja din Golful Stiniva, de pe insula Vis (în Marea Adriatică), din Croaţia a fost votată anul acesta cea mai bună alegere pentru vacanţa estivală în urma voturilor venite din partea turiştilor, dar şi a specialiştilor în turism. Topul celor mai bune plaje europene a fost anunţat de organizaţia European Best Destinations, cu sediul la Bruxelles.

Turiştii pot ajunge pe Insula Vis, apoi pe plaja Stiniva (considerată monument al naturii), după o călătorie de două ore cu feribotul din portul Split. Plaja din partea de sud a insulei este încadrată de stânci, iar în zonă pot fi vizitate mai multe peşteri. Locul destul de izolat şi sălbatic în care este situată Stiniva, dar şi apa limpede şi nisipul fin au făcut ca anul acesta să ocupe primul loc în clasament.

În apropiere pot fi vizitate satul Žužec, oraşele Vis şi Komiza, pentru ca în norul insulei să se desfăşoare zona viticolă Plisko Polje. Insula Vis este un refugiu ideal pentru o vacanţă în cuplu, graţie numeroaselor golfuri care asigură intimitatea. Pe lista cu cele 12 recomandări se numără şi mai multe plaje din Grecia, dar şi din Portugalia, Spania, Italia şi chiar Albania. 

plaje europeanbestdestinations.com

Plaja Apela, Insula Karpathos, Grecia. FOTO europeanbestdestinations.com

plaje europeanbestdestinations.com

Plaja Armaçao de Pera , Algarve, Portugalia. FOTO europeanbestdestinations.com

Cele mai bune plaje din Europa în 2016

1. Plaja Stiniva, insula Vis, Croaţia

2. Tossa de mar, Costa Brava, Spania

3. Plaja Concha, San Sebastian, Spania

4. Plajele de pe insula Berlanga, Portugalia

5. Plaja Cala Acciarino, insula Lavezzi, Corsica

6. Plaja Kavalikefta, Lefkada, Grecia

7. Plaja Armaçao de Pera, Algarve, Portugalia

8. Plaja Apela, insula Karpathos, Grecia

9. Plaja din Santa Maria Dell' Isola, Calabria, Italia

10. Plaja Ksamil, insula Ksamil, Albania

11. Plaja Kokkari, insula Samos, Grecia

12. Plajele de pe insula Zakynthos, Grecia

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite