5 sfaturi de la turiştii care au vizitat Thailanda: „Unele oferte sunt prea bune pentru a fi adevărate“

5 sfaturi de la turiştii care au vizitat Thailanda: „Unele oferte sunt prea bune pentru a fi adevărate“

5 sfaturi de la turiştii care au vizitat Thailanda

Turiştii care au trecut prin Thailanda au lăsat câteva recomandări pentru siguranaţa celor care vor alege „Land of Smiles“ ca destinaţie pentru următoarea vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Thailanda primeşte vizita a aprozimativ  33 de milioane de vizitatori anual. Dincolo de beneficiile aduse industiei turistice şi economiei ţării, acest lucru înseamnă şi mulţi turişti care intră în „Land of Smiles“ fără a înţelege cu adevărat obiceiurile zonei.  Deţinerea câtorva  cunoştinţe de bază a culturii regatului şi a ceea ce vă aşteptă acolo poate însemna mult pentru adaptarea pe timpul vacanţei, dar şi pentru siguranţa personală, scrie medium.com.

Turiştii care au trecut prin Thailanda au lăsat câteva recomandări:

1. Evitaţi  fotografiile cu  animale

Poate fi tentant să urci pe şaua unui elefant sau să faci o fotografie cu o maimuţă energică, dar este important să iei în considerare renunţarea  la aceste activităţi dacă vrei să fii în siguranţă. Animalele folosite pentru aceste activităţi sunt de obicei neglijate de către cei care le au în grijă şi insufficient îngrijite.

2.  Negociaţi preţurile, dar nu exageraţi

Preţul iniţial al produselor poate fi puţin ridicat. Puteţi negicia la magazinele mai mici şi la târguri, dar încercaţi să nu exageraţi în această privinţă. Cea mai bună metodă este să întrebaţi preţul dorit şi să spuneţi la rândul vostru cât sunteţi dispuşi să oferiţi. Nu vă petreceţi tot timpul şi energia pentru a obţine cel mai mic preţ posibil.

3. Fiţi politicoşi

Thailandezii sunt liniştiţi şi extrem de politicoşi. Nu le plac conflictele şi renunţă uşor atunci  vâd că nu se fac înţeleşi. Lucrurile se mişcă într-un ritm mult mai lent în Ţara zâmbeţilor, aşa că încărcaţi-vă cu răbdarea şi simţul umorului.

4. Unele oferte sunt prea bune pentru a fi adevărate

Veţi realiza rapid că poporul thailandez este unul dintre cei mai prietenoase şi ospitaliere din lume, dar asta nu înseamnă că ţara este lipsită de escroci. Feriţi-vă de preţurile ieftine sau taxiuri care includ câteva „opriri“ de-a lungul drumului. Aceste tarife scăzute înseamnă adesea că vei fi dus la magazine şi restaurante unde şoferul primeşte comisioane. Ai grijă la buzunare în pieţele aglomerate şi nu te grăbi să accepţi orice afacere care pare prea bună pentru a fi adevărată.

5. Păstrează în buzunar hârtie igienică

Acest sfat nu va contribui la siguranţa turistului, dar îl va salva la nevoie. Cele mai multe toalete publice din Thailanda nu sunt echipate cu hârtie igienică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citeste totul despre: