5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Milano

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Milano

Catedrala Duomo, una din cele mai mari atracţii milaneze. FOTO CNN

Unul din cele mai „preţioase” oraşe când vine vorba de magazine de haine şi designeri celebri, Milano mai are şi altele de oferit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă treci peste magazinele şi băncile din Milano, vei descoperi o lume a secretelor în subteran, mâncăruri mai mult decât delicioase şi, când distracţia te copleşeşte, linişte.
Milano îţi poate oferi o experienţă care, pe alocuri, nu va părea deloc italiană.
 
1.Toate drumurile duc departe de Roma
 
Deşi Roma este piatra de pe coroana Italiei, aceasta se află în puternică rivalitate cu Milano. Dacă Roma este centrul de putere politică, Milano are băncile, capitalul de acţiuni şi, desigur, cele mai cunoscute case de modă.

Conform unei zicale vechi a locuitorilor Romei, cel mai bun lucru în legătură cu Milano este trenul care duce înapoi spre capitala Italiei. acest lucru nu-i opreşte, totuşi, pe romani să petreacă în oraşul-rival.
 
2. Restaurantele se închid, de cele mai multe ori, devreme
 
Restaurantele care se află departe de magazine şi cluburi au ore de închidere rigide şi pot refuza, chiar, să servească prânzul după ora 13.00 sau cina după ora 20.00. Milanezii sunt cunoscuţi pentru punctualitatea lor, aşa că, dacă îţi rezervi vreo masă la restaurant, ai face bine să ajungi acolo la timp.

3. Cum se bea cafeaua?

Dacă te-ai plictisit de cafeaua din magazine, Milano te va surprinde, însă nu te aştepta la gustul puternic, amar, înţepător de espresso italienesc. Milanezii tind să bea cafea destul de slabă, cu multă apă. 
 
4. Nu totul se învârte în jurul cuvintelor cu „F”

Castelul Sforza
 
Fashion (modă) şi finanţe - nu, nu doar asta face oraşul de origine al milanezilor să fie special. Cu puternice rădăcini romane şi spaniole, galeriile subterane aflate sub Dom datează încă din secolul IV. Un alt simbol al grandorii milaneze este Castelul Sforza, sau Piazza Vetra, locul sinistru în care vrăjitoarele au fost arse pe rug. 

Galeriile subterane de sub Dom
 
5. Navigli, „regele” nopţii

Districtul Navigli

Navigli este cartierul „cu stil” al oraşului şi inima petrecerilor din Milano, unde tinerii pot petrece într-o serie de cluburi, baruri şi restaurante. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: