11 destinaţii de vacanţă unde să practici yoga şi meditaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 destinaţii pline de spiritualitate unde să practici yoga şi meditaţie
11 destinaţii pline de spiritualitate unde să practici yoga şi meditaţie

Fie că vrei să practici meditaţie, yoga sau pur şi simplu să te relaxezi, motorul gratuit de căutare momondo.ro propune o serie de dstinaţii potrivite nevoii tale.

Dacă vrei să pleci undeva departe de toate problemele tale, să înveţi să practice yoga şi meditaţie sau doar să te relaxezi, motorul gratuit de căutare momondo.ro prezentă o selecţie de locuri de pe glob unde poţi face acest lucru. Împachetează îmbrăcămintea pentru yoga şi porneşte spre locuri unde relaxarea adevărată te aşteaptă:

Koh Samui – Thailanda

Dacă facultăţile mintale îţi sunt obişnuite să aşeze posturile de yoga într-un decor tropical, cu vreme călduţă şi o plajă a cote, atunci Thailanda-i peticul de pământ spre care să-ţi îndrepţi privirea. Şi deşi vorbim aici de Insula Koh Samui, te rugăm, nu-ţi ţugui încă buzele a neîncredere, întrebându-te în sinea ta ce are a face această fabrică de turism cu liniştea şi serenitatea. Are. Pentru că dacă te uiţi puţin mai departe de resorturile înţesate de familii şi plajele aglomerate, ai toate şansele să ajungi la Samahita Retreat.

Samahita este localizat pe plaja de pe coasta sudică a insulei, iar celor care îi trec pragul, le oferă tot soiul de trebuşoare ce fac casă bună cu acel atât de dorit bien être, cum s-ar spune. Şi ne referim aici la retreat-uri de group, programe detox, yoga, fitness şi chiar training aprofundat pentru cei care vor să facă din toate astea o meserie şi să câştige o pâine ca antrenori sau profesori.

Dacă tu ţi-ai pus în cap să vii aici pentru a scăpa de noxele înăbuşitoare din oraş şi gălăgia de zi cu zi din capul tău, nu-ţi rămâne decât să respiri niscaiva aer proaspăt în shala, studioul de yoga în aer liber, şi să te bucuri de dulcea contemplare a vieţii şi a existenţei umane în grădina folosită pentru meditaţie. Încheie apoi ziua ca orice yoghin care se respectă, cu ceva exerciţii de înot în piscina cu apă sărată.

Bineînţeles, totul aici e construit cât se poate de eco-friendly. Camera ta va include un balcon privat, apa va fi încălzită folosind energie solară, iar mesele au la bază principiile Ayurveda care să te ajute să rămâi fericit şi sănătos chiar şi după ce ajungi acasă, iar concediul tău delicios rămâne istorie. Toate cele despre care am sporovăit se află la numai o oră de zbor de Bangkok.

Aruba – Caraibele Olandeze

Kilometri fără sfârşit de plaje acoperite cu nisip alb, ape limpezi-cristal, albastre, un soare care-şi face datoria pe întreg întinsul anului şi… bun venit în Aruba, una dintre Insulele Caraibe. Cei ce ne cunosc puţin, sunt conştienţi că nu suntem noi aceia care să recomande orice destinaţie pe care străluceşte puţin soarele şi unde ai loc să-ţi scalzi niţeluş picioarele. Noi sortăm şi alegem. Dar nu încape îndoială că farmecul tropical din acest ţinut olandez, acela care ţese condiţiile perfecte pentru windsurf, kiteboard şi scufundări, şi yoga, bineînţeles, merită toată stima noastră.

Cea mai mare parte a yoghinilor digitali peste care vei da aici, au cunoscut-o deja, cu siguranţă, pe Rachel Brathen, aka @yoga_girl. Această suedeză-senzaţie-pe-Instagram are mai mult de 2 milioane de followeri, iar asta se datorează sfaturilor deosebit de preţioase cu care aruncă în stânga şi-n dreapta pe peretele profilului social, înfăţişând scene smulgătoare de lacrimi din peisajul caraibelor, din Aruba.

Închipuie-te acum la centrul Island Yoga Retreat al lui Rachel, combinând cu graţie şi înţelepciune 5 zile de exerciţii fortifiante de yoga, cu meditaţia şi cu ceea ce se cunoaşte drept „cunoaştere de sine”, în vacanţa despre care vei povesti până şi-n viaţa următoare. Imaginează-te cum îţi testezi echilibrul, practicâng SUP Yoga (yoga realizată pe o placă plutitoare) pentru ca apoi să o porneşti în descoperirea ţărmului nordic al insulei în aşteptarea apusului. Preţul sejurului include micul dejun, două mese şi cazarea.

Bali – Indonezia

Nu pe necinstite este Bali cunoscută drept Insula Zeilor şi aşteaptă-te ca munţii încărcaţi de vegetaţie, coastele halucinante, dealurile vulcanice şi plajele absolut magnifice să-ţi dezmierde privirea aşa cum o mamă ar face la căpătâiul odorului bolnav. Dar pe lângă deliciile naturale demne de Olimp, această insulă indoneziană este al doilea loc din lume, după India, în oferta practicilor de yoga şi meditaţie.

Blooming Lotus Yoga este unul dintre cele mai cele, amplasat fix în jungla tropicală de la marginea oraşului Ubud, cuibărit deasupra unui râu sfânt şi cu vedere către un templu sacru. Celor ce vin aici într-un retreat de yoga de 4 sau 7 zile, le este promisă fără urmă de tăgadă revitalizarea şi întinerirea celor 3 lucruri din care se compun (corp, minte şi spirit).

Cursurile zilnice de Vinyasa Flow Yoga sunt combinate cu workshopuri de asana (posturi), meditaţie şi pranayama (controlul respiraţiei), precum şi cu tratamente de vindecare, excursii în natură şi descoperiri ale culturii locale. Şi uite-aşa nu mai rămân multe dorinţe de îndeplinit la suflatul lumânărilor de tort.

Retragete binişor într-una dintre vilele de 5 stele cu camere spaţioase şi piscină privată sau, dacă asta nu-ţi satisface doleanţele, petrece o după-amiază dulce descoperind Ubud. Şi dacă ştii deja câte ceva despre Virabhadrasana (poziţia războinicului), Sirsasana (poziţia statului în cap) şi alte câteva minuni ce se termină cu „ana”, de ce să nu te înscrii la cursul de yoga trainer de 200 de ore, oferit de Yoga Alliance. După tot efortul de a reţine numele posturilor…

Aourir – Moroc

Viaţa nu-i decât o continuă contradicţie între pacea interioară şi nevoia de adrenalină. Între „vreau să ies în club şi să dansez până dimineaţa” şi „o, doamne, câtă nevoie am de o după-amiază liniştită de citit în grădină”. Dar când poţi să combini liniştea cu senzaţia aia care face ca bunul şi bătrânul sânge să o ia la sănătoasa prin vene, nu-ţi mai rămân multe de cerut.

Centrul de retreat SurfMaroc’s este un loc liniştit ce priveşte peste linia de coastă marocană, unde se petrec clase de yoga pentru toate nivelurile şi elasticităţile corporale, dintr-un shala (studio) aşezat pe acoperiş, aşa încât tot yoghinul să poată arunca un ochi peste întinderea Oceanului Atlantic. Satului Aourir i se mai spune şi Satul Banana şi, înainte să tragi neruşinate concluzii cu privire la asta, te vor dezamăgi spunându-ţi că se datorează numeroaselor plantaţii de banane din zonă. Totuşi, vestea bună e că centrul ’cesta de retreat se află la numai 40 de minute de Agadir şi, cu banane sau fără banane prin zonă, vântul de-aici promite să-ţi dezmierde părul, iar nisipul să ţi se strecoare între degetele de la picioare.

Bornholm, Danemarca

Insula însorită a Danemarcei, Bornholm, este situată la est de coasta Danemarcei şi la 35 de minute distanţă cu avionul din Copenhaga. Bornholm nu este o insulă oarecare. Aici vei găsi stânci abrupte, care par că se prăbuşesc direct în apele mării Baltice, plaje albe, păduri bogate, unde lumina delicată se strecoară printre crengile copacilor, oraşe şi sate pitoreşti.

Într-unul dintre oraşele de pe insulă se află Bornholm Yoga & Retreat Center, o proprietate întinsă, dedicată corpului, sufletului şi naturii. Acest centru organizează în timpul anului tot felul de workshopuri. Pentru o experienţă atotcuprinzătoare, alege ”Weekendul dedicat intrării în starea de linişte” ţinut de yoghinul Solveig Egebjerg. Vei fi încurajat să pui deoparte toate aparatele moderne de comunicare şi să plonjezi în lumea liniştii. Această călătorie începe şi se termină în natură: vei face drumeţii în pădurile din apropiere şi de-a lungul coastei, vei învăţa tehnici de respiraţie şi vei medita pe plajă. Fiecare zi se încheie cu o masă vegetariană, organică, care este servită lângă un foc de tabără, pe plajă.

Santa Teresa, Costa Rica

Situată în partea de nord-vest a Costa Ricăi, Santa Teresa atrage entuziaştii practicilor yoga şi pe cei care se dau în vânt după spa, din toată lumea. Peisajul este de vis: pădurea tropicală coboară până la plaja cu palmieri, soarele se reflectă în apele cristaline, cer albastru fără nori, clima tropicală… Toate acestea formează un refugiu perfect pentru meditaţie.

Nautilus Boutique Hotel este situat pe marginea unei stânci şi oferă vedere spre superbul Ocean Pacific. Sesiunile de yoga de 90 de minute se desfăşoară de două ori pe zi, dar poţi să optezi şi pentru sesiuni private. Terase private, o piscină, masaje în cameră şi un restaurant unde se prepară mâncare organică, sănătoasă, sunt câteva dintre lucrurile care vor face ca timpul petrecut în acest retreat să fie o experienţă memorabilă.

Big Sur, California, SUA

Dacă îţi place să stai la cort, dar nu vrei să renunţi la facilităţile luxului modern, atunci probabil că glamping-ul (campingul de lux) este ceea ce căutai.

Situat pe coasta Oceanului Pacific, Treebones Resort oferă cazare în iurte, în natură. Iurtele sunt structuri asemănătoare cu corturile, în stil mongol, cu forme circulară. Însă nu trebuie să îţi faci nicio grijă, aceste iurte sunt dotate cu paturi confortabile, surse de încălzire şi lumină electrică, şi platforme, de unde te poţi bucura de privelişti spectaculoase. Alege workshopul “Yoga în Natură” care include cazarea într-o iurtă, şase sesiuni diferite de yoga pe o frumoasă platformă în aer liber şi mese hrănitoare, preparate cu ingrediente locale. Încheie o zi de practică yoga cu un masaj relaxant sau cu o baie revigorantă în piscină.

Loviisa, Finlanda

Vrei să scapi de stresul de la serviciu? Rustica Villa Mandala Manor & Resort, situată la o oră distanţă de mers cu maşina de Helsinki, în oraşul Loviisa, este locul perfect. La Vila Mandala, accentul se pune pe eliberarea de stres, relaxare şi nutriţie. Vila găzduieşte aproximativ 5 retreat-uri de yoga pe an. Petrecerea timpului în natură este un element cheie: vei face drumeţii în păduri, te vei scălda în lacul din apropiere sau te vei plimba cu bicicleta prin peisajul rural finlandez. Nicio călătorie în Finlanda nu ar fi completă fără să experimentezi sauna: Villa Mandala are o saună tradiţională finlandeză, încălzită cu lemne, cu loc suficient pentru 15 persoane. Încearcă sauna terapeutică cu ierburi sau un masaj holistic tradiţional, pentru alinierea vertebrelor.

Ahetze – Ţara Bascilor Franceză, Franţa

Fie ca sunetul valurilor să-ţi ghideze meditaţia şi să-ţi dai seama că gândurile-s la fel… vin şi se spulberă în fiecare secundă

Ţara Bascilor Franceză este tabloul unor sate vechi şi şarmante, a unor dealuri îmbrăcate în verde, a vinului roşu sânge şi a oamenilor mândri. Odihnindu-se undeva între Pirinei şi Oceanul Atlantic, la numai 30 de minute cu maşina de Biarritz, satul Ahetze este unul dintre locurile perfecte în absolut pentru sesiuni nesfârşite şi nederanjate de yoga. Pentru a rezerva un retreat, vizitează Yogiakademin. Ca să-ţi faci o idee cât de cât veridică, încearcă să te imaginezi sub un soare dulce de vară, înconjurat de grădini luxuriante şi afundat în meditaţia Osho (un soi de meditaţie caracterizată de o stare constantă de conştiinţă) sau în diverse posturi de yoga. Şi după ce-ţi amorţesc zdravăn picioarele de la stat în lotus, n-ai decât să o iei la pas descoperind zona, vizitând satele vecine sau terminând ziua cu o cină vegetariană detox, savurată în lumina răsăritului. Dacă dai pe-afară de energie şi tot mai simţi nevoia să împroşti universul cu adrenalină, ia placa la subţioară şi încumetă-te la un surfing în apele atlantice de la mal de Biarritz.

Goa, India

Acesta este locul de unde a început totul! India are mii de locuri unde oameni vin să practice yoga. Dacă vrei să combini o vacanţă la plajă cu sesiuni liniştite de yoga printre palmieri, alege Little Cove Yoga Retreat, situată pe Plaja Cola, din fosta colonie portugheză Goa. Aici se pune accentul pe apropierea de natură, aşa că vei locui în căsuţe eco-friendly chiar pe plajă, printre palmieri. Sesiunile sunt conduse de yoghinul Mahendra Pardeshi şi se bazează pe găsirea liniştii interioare şi obţinerea sănătăţii perfecte a corpului fizic. De asemenea, poţi să optezi şi pentru cât de multe masaje şi tratamente ayurvedice (medicina tradiţională indiană) doreşti. Sau poţi să stai la soare pe plajă, ori să optezi pentru o plimbare cu barca cu pescarii de aici.

Bretania, Franţa

Deşi poate că este puţin cam trecută cu vederea, Bretania, cu mixul său de peisaje extraordinare, plaje fără de sfârşit, sate mici, fermecătoare, şi gastronomia generoasă, este un loc liniştit, numai bun pentru un retreat yoga.

Retreat-ul este în interiorul frumosului castel din secolul al 15-lea, Chateau du Grand Val. Castelul oferă privelişti minunate ale peisajului rural şi proprietatea are şi lacuri pe care te poţi plimba cu barca. După o sesiune dinamică de Vinyasa yoga, te poţi destinde lângă focul din şemineu sau poţi să faci o baie în piscina încălzită.

Meditaţia se combină foarte bine cu o mâncare echilibrată: gastronomia franceză cu produse raw vegane, organice, te aşteaptă. Dacă îţi doreşti să vii la retreat-ul de aici, vizitează site-ul suedez Yogiakademin.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite