Agenţia de turism Perfect Tour a reuşit să asigure sejururile cumpărate de români pentru Crăciun, după ce DNA i-a blocat conturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, Perfect Tour, se află într-o situaţie dificilă după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a blocat conturile ca să recupereze prejudiciile produse de Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatea TV şi fostul soţ al Corinei Păcuraru, care deţine Perfect Tour, conform capital.ro. Momentan agenţia a reuşit să securizeze sejururile cumpărate de turişti pentru Crăciun.

update: Oficialii agenţiei Perfect Tour au declarat pentru capital.ro că situaţia este deocamdată sub control şi că turiştii care au achiziţionat sejururi în următoarea perioadă nu trebuie să se îngrijoreze. 

Ieri, miercuri, 16 decembrie, agenţia de turism a obţinut deblocarea parţială a conturilor astfel încât turiştii care au programate sejururi în perioada Crăciunului pot pleca în vacanţă. 

Pentru moment, agenţia nu mai face rezervări şi încearcă să obţină deblocarea totală a conturilor pentru a plăti partenerilor externi şi interni sumele necesare asigurării sejururilor din perioada Revelionului şi a începutului de an 2016. 

 “Din motive independente de voinţa noastră, autorităţile statului au blocat conturile Perfect Tour. Până în prezent, niciun client nu a fost afectat şi avem încredere că acest lucru va ramane la fel în continuare, dar ne aflăm pentru prima dată în situaţia de a ne dezamăgi clienţii şi facem toate eforturile pentru ca impactul asupra acestora să fie minim. Charterele spre Laponia nu sunt în pericol. Şi acest lucru este valabil şi pentru multi alţi clienţi care pleacă de Sărbători. Pentru a ne concentra pe soluţii, Perfect Tour nu mai efectuează  nicio rezervare nouă. În anul 2009, Perfect Tour a intermediat o tranzacţie fără nicio legătură cu turismul, cumpărând un «măr» şi vânzându-l mai departe. Acesta s-a dovedit, însă, stricat şi suspect de fraudă, iar Direcţia Naţională Anticorupţie a demarat o amplă anchetă, punând sechestru asigurator pe conturile Perfect Tour. Practic, Perfect Tour are bani în conturi, dar nu-i poate folosi până la elucidarea cazului”, au declarat oficialii agenţiei de turism, care au anunţat că impunerea sechestrului asigurator a fost contestată.

Proprietarii agenţiei de turism Perfect Tour încearcă să vândă brandul şi segmentul de vacanţe, au declarat surse din piaţa de turism pentru capital.ro, iar o variantă ar putea fi omul de afaceri Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care ar negocia deja preluarea agenţiei.

Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatea TV, a fost condamnat anul trecut la patru ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani în Dosarul Poşta. Prejudiciul din dosar depăşeşte 14 milioane de lei.

Prin blocarea conturilor agenţiei Perfect Tour, DNA încearcă să recupereze prejudiciile produse de Maricel Păcuraru, unul dintre patronii Realitatea TV şi fostul soţ al Corinei Păcuraru, cea care deţine Perfect Tour. 

Perfect Tour se situează pe locul 5 într-un top al agenţiilor de turism din România, cu afaceri de 52 de milioane de euro numai anul trecut.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite