FOTO Cum s-a schimbat Las Vegas într-un secol: de la o gară în deşert la Oraşul păcatelor

FOTO Cum s-a schimbat Las Vegas într-un secol: de la o gară în deşert la Oraşul păcatelor

La începutul secolului al XX-lea, era doar o staţie de tren dintr-un deşert. Astăzi este capitala mondială a distracţiei şi a... pierzaniei, căci Las Vegas şi-a căpătat renumele Sin City (Oraşul păcatelor – n.r.). Cazinouri, hoteluri fabuloase, lumini, fântâni arteziene, lux: toate acestea descriu capitala statului Nevada, una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din lume, la doar un secol de la înfiinţare.

Enigma „portalului” srilankez spre un univers alternativ. De ce istoricii nu-i pot desluşi misterul

Enigma „portalului” srilankez spre un univers alternativ. De ce istoricii nu-i pot desluşi misterul

Anuradhapura, oraşul sacru al budismului antic din Sri Lanka, numit şi Rajarata (Pământul Regilor, patrimoniu UNESCO, adăposteşte parcul Peştilor Aurii (Ranmasu Uyana), înconjurat de trei temple budiste, iar aici gravată în piatră se află o diagramă presupusă a deţine cheia secretelor universului. Sunt interpretările internauţilor şi turiştilor care spun că au găsit nişte asemănări izbitoare cu situri din alte părţi ale lumii, relatează BBC.

Lycamobile & Go Travel vin către călători cu oferte de Roaming si internet nelimitat de la doar 3 EURO, avantaj important pentru pachetele de vacanţă în ţară şi străinătate. Toate beneficiile sunt posibile cu un simplu SIM Prepay ce poate fi folosit atât în telefon, tabletă dar şi în router sau modem.

acum 26 zile · comentarii (0)

Interviu cu Iulian Scorpan                                                                                                                Director general al companiei aeriene HiSky

acum 2 luni · comentarii (0)

În mijlocul sezonului turistic, Parcul Natural Bucegi este asaltat în fiecare weekend de mii de turişti. Este un bun prilej pentru administraţia Parcului Natural Buşteni de a realiza un venit frumuşel prin taxa de acces în parc, respectiv 10 lei / persoană. Din păcate turiştii află repede că turismul montan local nu este la înălţime. În ciuda numărului foarte mare de vizitatori, pe platoul Bucegilor nu există toalete sau parcări amenajate.

acum 9 luni · comentarii (5)

Sebastian Constantinescu a înfiinţat touroperatorul Travel Planner în urmă cu 12 ani. A început activitatea în vara anului 2008, în pragul crizei economice şi a avut un parcurs cel puţin interesant. Din acest interviu vom afla cum se poate reinventa turismului, în contextul unei noi crize şi mai puternice, apărută, de data aceasta, peste noapte.

acum 11 luni · comentarii (0)

Există şi oameni de afaceri care cred în artă. Călin Pop, proprietarul cramei ”Lebăda Neagră” aflată în arealul celebrei podgorii dobrogene Sarica-Niculiţel, a investit în proiectul ”Drumul lung către suflet” în limba chineză literară. Antreprenorul s-a alăturat proiectului din prima clipă, crezând în succesul lui.

acum 11 luni · comentarii (0)

De la an la an, turismul de aventură devine tot mai popular. Este consecinţa alocării unui procent tot mai mare din venituri către activităţile recreative, a preţului accesibil al echipamentului sportiv şi a experienţelor Outdoors la cheie oferite de tot mai mulţi furnizori de servicii. Cât de sustenabil este însă acest trend pe termen mediu şi lung?

acum 11 luni · comentarii (2)

Ştiu că de la început mi s-a părut ceva ciudat. Pentru că pensiunea era ocupată de un grup, am primit o cameră într-un corp lateral, o momâie în noapte dinapoia căreia hămăia insistent un câine. Toate camerele erau aliniate la un cerdac în care se vărsau ramurile negre ale unor pomi pregătiţi de tăiere. Nimic promiţător. Dar când am aprins lumina, s-a întâmplat ceva. Nu era camera pe care o aşteptam.

acum 1 an · comentarii (1)

All inclusive reprezintă două cuvinte cheie pentru turiştii români, mai ales în ultimii 15 ani. Dar ce înseamnă acest concept? Un complex all-inclusive reprezintă o staţiune de vacanţă, care include un minim de trei mese pe zi, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, cele mai multe gratuităţi şi, eventual, alte servicii în preţ, precum transferuri, animaţie pentru copii şi adulţi etc.

acum 1 an · comentarii (2)

A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

acum 1 an · comentarii (22)

Eram obişnuiţi cu ideea de staţiuni balneare doar pentru vârsta a treia şi pentru cei care trebuie să-şi trateze afecţiuni grave. Azi nu mai este deloc aşa. Nu doar bunicii merg „la băi”, ci şi tinerii, iar ofertele hotelierilor sunt din ce în ce mai diversificate, astfel încât să satisfacă dorinţele tuturor categoriilor de turişti.

acum 2 ani · comentarii (4)

Interviu cu Ovidiu Popa, Preşedinte PEJ Company - Timişoara a devenit un oraş al evenimentelor şi este din ce în ce mai căutat de către turiştii străini, dar şi de români. De asemenea, touroperatorii locali au început să ofere programe turistice combinate Timişoara – Arad – Oradea – Caraş Severin, cu vizitarea unor obiective turistice din regiunile istorice Banat şi Crişana.

acum 2 ani · comentarii (1)

Vă propun un articol despre o carte de dezvoltare personală, despre iubire, despre idealuri dar şi despre ce poate însemna o redescoperire între România şi China, atât culturală, cât şi turistică. Nu este o carte despre turist dar este o carte despre călătorii, despre România şi China şi despre două mari artiste din cele două ţări.

acum 2 ani · comentarii (0)
Modifică Setările