Ziua internaţională a mîţelor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
1

Consoarta mea a înnebunit: vrea pisică. Şi nu orice pisică, ci una de o rasă deosebită, Ragdoll, care a apărut abia prin ’60. Doar de cîteva zile a văzut-o pe undeva printr-o revistă şi de atunci doar caută întruna informaţii despre ea pe net. Zice că e cea mai cuminte specie posibilă, că nici nu îi simţi prezenţa şi că vine după tine prin casă ca un căţel.

Am mai avut în două rînduri mîţe şi recunosc, n-a fost tocmai rău. Cel mai tare a fost Vasile, un persan maro cu ochi albaştri care te hipnotiza mereu, chiar dacă nu-ţi cerea nimic. Era fain; atunci cînd se întorcea de la şcoală, fetiţa vecinilor trecea zilnic să îl vadă şi să se joace cu el, de trebuia să vină mamă-sa de cîteva ori pînă reuşea să o recupereze pentru masa de seară. Asta chiar era şi mai fain!

Numai femeia de la curăţenie avea nemulţumiri, deşi ea trebuia să-şi vadă doar de treabă şi să tacă; Mucles, tanti! În realitate nu-s aşa de dur şi chiar îi lăsam mai mereu cîte-o bere, două în frigider, ca să închidă ochii şi să pună aspiratorul la treabă.

Fie, o să-i iau o pisică din aia, oricum vine şi Halloweenul ăla şi oricum n-am altă inspiraţie.

Doar că o să-i cam cadă părul, o să trebuiască să măresc contribuţia de băutură pentru măturătoare, sigur o să umblu pe la grade ca să se bucure din plin, şi ea o să devină alcoolică; vecina de sus o să vină tot mai des pe la mine să-şi recupereze fata, care va ajunge, din dragoste pentru animale, să doarmă la noi împreună cu mîţa, o să se îndrăgostească de mine, eu, care de multe ori sînt singur pe acasă, nu pot despărţi o mamă de unicul ei copil, şi la o adică nici nu-mi displace persoana, urîţică, urîţică, da’ are nişte craci!... Pînă la urmă o să se despartă, oricum cred că deja au ceva probleme, apoi o să-şi dea soţul afară din casă, ăla o să ajungă cerşetor în parcarea de la Carrefour Grozăveşti, mai sînt unii pe acolo, dar cred că o să se înţeleagă, e om politicos, nu bea şi îşi salută vecinii.

image

Grea răspundere cu pisica asta, schimb prea multe destine; mai bine-mi iau de aceiaşi bani o gonflabilă, am văzut un Pink doll, model 2012, pe Amazon, la reducere, preţ bun.

Adevărul e că niciodată n-am vrut să fiu un dumnezeu.

P.S. La mulţi ani, Snickerdoodle!

*

              (din volumul „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, lansat la „Bookfest 2016”.)

*

 Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut la Editura Tracus Arte în anul 2014, care a obţinut PreMIul Naţional „Vasile Voiculescu” la secţiunea proză, ediţia XXVI.

                                                                                     

2
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite