„Zeiţa bucătăriei“ are 57 de ani şi este considerată cel mai sexy chef: ce regulă respectă când vine vorba de stilul alimentar FOTO

„Zeiţa bucătăriei“ are 57 de ani şi este considerată cel mai sexy chef: ce regulă respectă când vine vorba de stilul alimentar FOTO

Nigella Lucy Lawson FOTO Arhivă personală/Facebook

Născută în Marea Britanie, Nigella Lucy Lawson (57 de ani) este considerată „Zeiţa bucătăriei“, după ce cartea „Cum să fii o zeiţă casnică“ a transformat-o într-un star al literaturii culinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nigella Lucy Lawson a început să scrie din pasiune pentru gastronomie, iar în scurt timp cărţile sale au devenit bestseller-uri. Succesul său a adus-o în centrul atenţiei şi a ajuns să prezintre diferite emisiuni în care oferă sfaturi şi reţete culinare, potrivit TopBuzz.

La 57 de ani, Nigella este admirată pentru felul în care arată, simţul umorului şi modul său de a nu lua lucrurile prea în serios, fiind una dintre cele mai îndragite personaje din domeniul culinar al Marii Britanii.

Nigella Lawson, alături de Jay Leno FOTO Guliver/Getty Images

Ea are o abordare amuzantă şi informală atunci când vine vorba de gătit, de aceea toată lumea o place. Nu se consideră un expert, ci doar un iubitor al mâncărurilor bune.

Într-o lume obsedată de diete, unde oamenii se feresc de exagerări, Nigella consideră că nu există nimic mai sexy decat o femeie care apreciază produsele alimentare.

Nigella Lawson a lansat mai multe volume culinare de succes FOTO Guliver/Getty Images

A vorbit în repetate rânduri despre trendul „alimentaţiei sănătoase“ şi evitarea alimentelor procesate: „Cred că termenul de alimentaţie sănătoasă face ca orice altă formă de mâncare să pară murdară sau să provoace ruşine celor care o consumă. Nu-mi place ideea existenţei unei greutăţi ideale, fie ea a oamenilor sau a aportului de alimente. Se vorbeşte tot mai mult despre acest lucru.“

Nigella Lawson FOTO Guliver/Getty Images

„Aud oameni care spun că nu vor mânca niciodată o felie de tort. Acest lucru îi face să se simtă mai buni. Eu nu încerc să conving pe nimeni să mănânce tort. Nici eu nu mănânc tort în fiecare zi. Pregătesc deserturi numai dacă am musafiri, dacă este un prânz de duminică special sau o altă ocazie“, spune Nigella.

Nigella este de părere că sintagma „mâncare sănătoasă“ este folosită de persoanele care încearcă să „ascundă o tulburare de alimentaţie sau un mare sentiment de nefericire în ceea ce priveşte propriul corp“.

„Consum produsele care îmi dau o stare de bine. Trebuie să aleg tot ce mă face să mă simt mai bine. Uneori îmi creează o stare de fericire o simplă ceaşcă de ceai, o prăjitură şi nişte marmeladă. Alteori aleg cartofi dulci cu avocado şi fasole neagră. Trebuie să îţi asculţi corpul tau – el defineşte starea ta de spirit“, este de părere Nigella.

Nigella Lawson, alături de Jay Leno FOTO Guliver/Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările