Warren Buffett dezvăluie un exerciţiu mental care ne face mai fericiţi

Warren Buffett dezvăluie un exerciţiu mental care ne face mai fericiţi

Warren Buffett , unul dintre cei mai bogati oameni din lume. FOTO omaha.com

Banii nu pot cumpăra fericirea. Mitul a fost demontat şi de către Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a cărui avere se ridică la peste 75 de miliarde de dolari. Întrebat ce îi aduce fericire, acesta a recomandat un exerciţiu mental ce poate fi făcut de oricine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, averea sa fabuloasă ridicându-se la peste 75 de miliarde de dolari. Dacă banii ar putea cumpăra fericirea, cu siguranţă şi-ar putea-o permite. Cu toate acestea, când elevii de la MBA l-au întrebat pe Buffett dacă este fericit, răspunsul său nu s-a raportat la bani, scrie cnbc.com.

Acesta le-a recomandat elevilor săi un exerciţiu rapid pe care îl foloseşte pentru a-şi creşte nivelul de fericire. „Iată cum funcţionează: mai întâi, imaginaţi-vă oamenii din viaţa voastră ca pe nişte societăţi cotate la bursă - unii vor reuşi şi valoarea lor va creşte, alţii vor claca şi valoarea le va scădea. Imaginaţi-vă că aveţi la dispoziţie o oră, iar în acea oră trebuie să alegeţi care dintre aceştia vor deţină 10% din acţiunile tale pentru tot restul vieţii“, a spus Buffett.

„Atunci când scrieţi numele acelei persoane, menţionaţi motivele sau calităţile care v-au determinat să faceţi alegerea. Căutaţi pe cineva care să vă dea valoare în timp“, le-a recomandat Buffett. Apoi, gândiţi-vă la cineva pe care îl veţi „vinde“ repede, deorece te aştepţi ca valoarea să îi scadă. Luaţi în considerare comportamentele celor două persoane pe care le-aţi ales şi faceţi o listă.

„Veţi descoperi că acestea nu sunt lucruri înnăscute, cum ar fi abilitatea de a lovi cu piciorul mingea de fotbal sau de a cânta, sunt calitati care îţi cresc valoarea. Sunt lucruri precum generozitatea, umorul, iertarea - toate calităţile pe care le admiraţi la cei din jur“, a explicat miliardarul. 

„Pe de altă parte, uitaţi-vă la lucrurile care nu vă plac la cei din jur. Dacă nu vă plac, voi de ce le-aţi avea? Dacă nu vă dau valoare, puteţi scăpa de ele“, a spus Buffett.

Lucrul pe care trebuie să-l faceţi este să priviţi lista şi să spuneţi: vreau să fiu ca acea persoană căreia i-aş oferi 10% din acţiunile mele. Lucraţi pe dezvoltarea calităţilor care vă plac la ceilalţi şi scăpaţi de lucrurile care vă deranjează la ceilalţi. Pentru Buffett, funcţionează. „Persoana care face asta va fi o persoană fericită, vă garantez“, a concluzionat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: