Vitamine şi minerale esenţiale după 40 de ani

Vitamine şi minerale esenţiale după 40 de ani

Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor.

Persoanele care au peste 40 de ani trebuie să-şi îndrepte privirea spre vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Ştim că organismul începe să-şi piardă densitatea osoasă odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care corpul are nevoie de o cantitate mai mare de substanţe nutritive, şi anume:

Ştiri pe aceeaşi temă

B12

Vitamina B12 poate fi găsită în produsele de origine animală. Aceasta este esenţială pentru îndeplinirea funcţiilor creierului, sângelui şi sistemului nervos. Deficienţa de vitamine poate cauza: pierderea apetitului, slăbitul brusc, anemie, ameţeli. În mod normal, poţi lua necesarul de vitamina B12 din diferite alimente pe care le mănânci. 

Calciu

Acest mineral este prezent în majoritatea produselor lactate (lapte, brânză, iaurt etc). Calciul este fundamental pentru menţinerea oaselor şi dinţilor sănătoşi, iar deficienţa lui poate duce la afecţiuni precum osteoporoză. Include în alimentaţia zilnică produsele care sunt sursă de calciu.

Află ce alte vitamine trebuie luate după 40 de ani în doze mai mari pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cum slăbeşti după 40 de ani

Cum îţi menţii silueta la 20, 30, 40 şi 50 de ani

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările