Virusurile, tratament inedit al acneei

Virusurile, tratament inedit al acneei

Opt din zece persoane, cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani, sunt afectate de acnee

Un studiu recent realizat de cercetătorii americani arată că virusurile ar putea fi folosite pentru tratarea acneei atunci când antibioticele nu sunt eficiente, scrie „The Daily Mail".

Specialiştii Universității din California și cei ai Universității din Pittsburgh au ajuns la această concluzie după ce au izolat și studiat genomul a 11 virusuri care pot infecta și ucide bacteriile care cauzează acneea. Ca urmare a acestei descoperiri, cercetătorii speră ca în curând să pună la punct noi tratamente pe bază de virusuri sau produse virale pe care să le folosească în tratamentul acneei în locul antibioticelor. Medicii au atras atenția că, din cauza folosirii excesive a antibioticelor, multe forme de acnee au dezvoltat rezistență.
„Acneea afectează milioane de oameni, dar cu toate acestea sunt puține tratamente care să fie și sigure, și eficiente. Valorificarea unui virus care luptă în mod natural împotriva bacteriilor care cauzează acneea ar putea oferi un instrument nou împotriva urmelor fizice și psihice ale acneei severe", a declarat profesorul Robert Modlin, autorul acestei cercetări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările