VIDEO A străbătut Africa pe motocicletă

Un profesor de limba engleză din Marea Britanie este prima persoană din lume care a străbătut continentul african pe două roţi, de unul singur.

Ştiri pe aceeaşi temă

VEZI VIDEO AICI

Spencer Conway (42 de ani) a fost împuşcat de bandiţi în Kenya. A fost apoi o ţintă în mişcare pentru sătenii furioşi din Egipt, care au aruncat în el cu pietre.

Mai mult, pe parcursul călătoriei sale de nouă luni, în care a traversat 34 de ţări, profesorul Conway a fost jefuit la graniţa dintre Namibia şi Angola şi pus să aştepte săptămâni în şir înainte să-i fie acordate vizele necesare, relatează „The Daily Telegraph".

Peripeţii în lumea a treia

Spiritul de aventură, dar şi colectarea de fonduri în sumă totală de aproximativ 32.000 de euro pentru organizaţia Salvaţi Copiii au fost motivele pentru care Spencer Conway şi-a făcut un ţel din această călătorie.

A pornit pe o motocicletă Yamaha XT660 din Tunisia, a traversat Libia, apoi a coborât pe coasta estică a continentului până la Cape Town, Africa de Sud, întorcându-se apoi prin vestul Africii, prin Republica Democrată Congo şi până în nordul Marocului.

Întors de curând acasă, în Kent, Marea Britanie, Spencer Conway mărturiseşte că, deşi se bucură nespus să fie din nou în sânul familiei, experimentează un şoc cultural teribil. „În Africa, am parcurs 2.000 de kilometri fără a vedea pe nimeni şi de aceea îmi e atât de greu să mă adaptez", a declarat Conway.

În martie, Conway a trăit cele mai înfricoşătoare clipe ale vieţii sale: la graniţa dintre Tanzania şi Kenya, câţiva bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra lui. Deşi a scăpat numai cu câteva răni uşoare, aventurierul povesteşte că a fost nevoit să-şi continue drumul pe jos, întrucât motocicleta lui a rămas fără o roată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările