VIDEO Parc de distracţii Ferrari, la Abu Dhabi

Complexul este construit pe Insula Yas şi este unic în lume. La un an după ce a intrat în circuitul curselor de Formula 1, Abu Dhabi speră să atragă şi mai mulţi turişti cu un nou proiect grandios, Ferrari World.

Construit alături de circuitul de Formula 1 care a găzduit prima cursă din Abu Dhabi în noiembrie 2009, complexul ce se va deschide la 28 octombrie se anunţă a fi cel mai mare parc tematic de interior, potrivit AFP.

„Uiţi că te afli într-o clădire pentru că acoperişul se află la 35-50 de metri deasupra capului şi nu există structuri de rezistenţă, cu excepţia unei pâlnii, în centru, şi a unui rând de coloane", a declarat managerul general al Ferrari World Abu Dhabi, Claus Frimand.

Complexul ocupă 86.000 de metri pătraţi, iar acoperişul, care are imprimată cea mai mare emblemă Ferrari din lume, se întinde pe o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi.

Cel mai rapid montagne-russe

Printre cele 20 de atracţii din parc se numără cel mai rapid montagne-russe din lume, care va avea o viteză maximă de 240 de kilometri la oră. „Îţi dă senzaţia că eşti la volanul unei maşini de Formula 1, foarte aproape de pământ", a explicat managerul parcului, Andy Keeling. Cel de-al doilea montagne-russe,

al cărui circuit iese din perimetrul parcului, are două piste cu trenuleţe în formă de maşini Ferrari. „Are două trenuri care merg în paralel şi, în funcţie de greutatea pasagerilor, unul dintre ele va trece linia de sosire înaintea celuilalt", a adăugat Frimand.

În centrul complexului, prin pâlnia ce reprezintă singura zonă din parc cu lumină naturală, vizitatorii pot fi „aruncaţi" într-un turn înalt de 62 de metri ce strâpunge acoperişul, pentru a experimenta forţele gravitaţionale pe care le simt piloţii F1.

Într-o altă zonă a parcului, o decapotabilă Ferrari plimbă vizitatorii printr-o Italie în miniatură ce include atracţii turistice faimoase precum laguna veneţiană, Colosseumul din Roma şi Turnul din Pisa.

Autorităţile din Abu Dhabi speră ca acest parc, construit în Insula Yas, să crească numărul de turişti din Emirate şi să facă parte dintr-un proiect mai mare ce include filiale ale muzeelor Luvru şi Guggenheim. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările