VIDEO O nouă modă printre excentrici: saltul în spațiu, cu parașuta

VIDEO O nouă modă printre excentrici: saltul în spațiu, cu parașuta

Felix Baumgartner a sărit cu parașuta de la 29 km înălțime

Un tânăr austriac, Felix Baumgartner, a sărit dintr-o capsulă spațială deasupra New Mexico, fiind în cădere liberă timp de 3 minute și 48 de secunde, înainte să-și deschidă parașuta.

Tânărul a sărit cu parașuta de la 29 km înălțime, iar întregul salt a durat 10 minute și 30 de secunde, viteza maximă pe care a atins-o fiind de 863 de km/h.

În prezent, recordul mondial pentru asemenea sărituri îl deține Joe Kittinger, care a sărit de la 31 de kilometri în anul 1960.

Felix vrea să doboare acest record, de aceea el plănuiește un alt salt, de la 38 de km înălțime, peste aproximativ o lună. Acesta va reprezenta inaugurarea unui nou sport extrem, care se numește „salt în spațiu", scrie Space.com.

În urmă cu patru luni, Baumgartner a plonjat de la 21 de km înălțime. El s-a ridicat la înălțimea necesară cu ajutorul unui balon cu heliu, iar ascensiunea a durat 90 de minute.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: