VIDEO iPhone 4, barometru pentru stres

VIDEO iPhone 4, barometru pentru stres

Cum funcţionează aplicaţia

O aplicaţie pentru iPhone 4, ce poate fi descărcată online contra cost, calculează nivelul de stres al utilizatorilor în mai puţin de două minute. În funcţie de acesta, dă şi sfaturi medicale. Mobilele se transformă din instrumente de socializare în dispozitive medicale portabile, capabile să ofere măsurători exacte asupra nivelului de stres şi a ritmului cardiac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania americană Azumio a lansat pe piaţă o aplicaţie pentru iPhone 4 care poate măsura nivelul de stres al utilizatorului în doar câteva minute. Programul poate fi descărcat de pe site-ul Apple la un preţ de doar 0,99 dolari (70 de eurocenţi). După instalarea aplicaţiei „Stress Check", utilizatorul trebuie să îşi plaseze degetul pe obiectivul camerei foto a telefonului timp de două minute, scrie site-ul cnet.com. Aplicaţia realizează calculele analizând sângele şi căutând posibile modele care descriu niveluri ridicate ale hormonilor asociaţi cu stresul.

După ce îşi calculează nivelul de stres, utilizatorul poate să posteze rezultatele pe ­Facebook sau pe Twitter, pentru a-şi „informa" prietenii cu privire la starea sa psihică. Telefonul păstrează o istorie a înregistrărilor, astfel încât se poate face o comparaţie.  Fondatorul Azumio, Bojan Bostjancic, a declarat că „a împărtăşi prietenilor informaţiile acestea este un lucru important, pentru că astfel se pot conştientiza anumite pericole".

Vezi VIDEO aici

Aplicaţii medicale

Azumio este o companie cu sediul în Palo Alto, California, care dezvoltă aplicaţii pentru smartphone centrate pe problemele medicale. În ianuarie, compania a lansat o altă aplicaţie medicală pentru telefoane inteligente, „Instant Heart Rate", care măsoară pe loc ritmul cardiac şi care a fost descărcată de pe site-ul Apple de peste 8 milioane de ori.

citeste totul despre: