VIDEO Imagini incredibile: un oraș întreg este acoperit de o furtună de nisip

VIDEO Imagini incredibile: un oraș întreg este acoperit de o furtună de nisip

Imaginea asupra orașului Pheonix, suprinsă de fotograful Andre Pielage FOTO: Captură „The Daily Mail”

O furtună de nisip mai degrabă comună în deșertul Sahara a acoperit și blocat orașul Pheonix din Arizona, SUA. 9.000 de locuințe au rămas fără curent electric, iar aeroportul internațional din localitatea a fost închis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscut sub numele de haboob, cubântul arab pentru „vânt puternic", norul de nisip s-a întins pe 100 de kilometri şi a avut o înălţime de aproape 700 de metri, potrivit informațiilor oferite de publicația britanică „The Daily Mail".

Un fotograf independent a reușit să surprindă imagini incredibile urmărind fenomenul de pe o creastă muntoasă din apropierea orașului. Acesta a declarat pentru presa americană că „abia privind de la distanță poți înțelege cu adevărat amploarea fenomenului”.

Fenomenul, unul specific pentru sezonul musonilor, ţine din luna iunie până în septembrie și poate fi întâlnit în Africa, în Orientul Mijlociu, Australia şi Phoenix (SUA). Orașul american are o populație de 1,5 milioane de locuitori.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările