VIDEO Grădina Zoologică Lujan, cea mai controversată din lume

VIDEO Grădina Zoologică Lujan, cea mai controversată din lume

Animalele sălbatice îți permit să le mângâi, să le hrănești și să faci fotografii cu ele

Vizitatorilor Grădinii Zoologice Lujan din Buenos Aires li se permite să intre în cuștile animalelor, pentru a le mângâia, pentru a le călări sau pur și simplu pentru a le hrăni.

Conducerea grădinii zoologice a fost de multe ori acuzată că sedează animalele pentru a facilita accesul vizitatorilor în cuşti. Reprezentanții Zoo spun însă că nu este nimic adevărat și că, dacă ar face acest lucru, animalele s-ar îmbolnăvi şi ar muri. Directorul grădinii zoologice, Jorge Semino, spune că secretul constă în „interacţiunea permanentă cu oamenii". De aceea, niciun accident nu a avut loc din anul 1994, când s-a deschis această grădină zoologică. În plus, animalele sunt bine hrănite şi îngrijite, dar nu în ultimul rând bine dresate. Totul are loc la comanda vocală. Biologii spun că animalele chiar îşi pot pierde agresivitatea, în mod ireversibil, după ani de dresaj profesionist.

Nu se vor putea descurca în sălbăticie
Multe organizaţii care apără drepturile animalelor condamnă gestul reprezentanţilor de la Zoo din Argentina, iar aceştia din urmă asigură că nu fac niciun rău animalelor şi nici nu încurajează oamenii să se apropie astfel de alte animale sălbatice, care se află în libertate. „Ştim că aici nu este locul ideal pentru un animal sălbatic, dar multe grădini zoologice, ca şi noi, oferă protecţie animalelor abandonate sau născute în captivitate. Un animal născut în captivitate şi care a petrecut mulţi ani în compania oamenilor nu mai poate fi eliberat în sălbăticie. Nu ştiu cum să supravieţuiască singure", mai spune Jorge Semino.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: