VIDEO Ghidul nazist al Crăciunului: Fecioara Maria era germană, iar Arhanghelul Gavriil era transformat într-o zeiţă ariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ghid nazist în care Fecioara Maria devenea germană, iar Arhanghelul Gavriil era transformat într-o zeiţă ariană a fost descoperit într-o arhivă a oraşului Dresden.

Ghidul de 20 de pagini oferea instrucţiuni de împodobire a bradului de Crăciun şi le recomanda cititorilor să înlocuiască obişnuitele colinde de Crăciun cu cântece mai „germanice“, care cinsteau maternitatea, recoltele şi natura, relatează dailymail.co.uk. 

Ghidul a fost realizat pentru membrii partidului în noiembrie 1937 de către organizaţia Heimatwerk, ramura din Saxonia a Partidului Nazist. El nu a fost publicat, dar li s-a distribuit funcţionarilor de partid pentru a-i convinge pe aceştia că populaţia sprijinea noile metode naziste.

Ghidul începea prin a transmite că „nicio sărbătoare nu este la fel de germană precum Crăciunul“ şi îi instruia pe cititori cum să orneze bradul. Svastica trebuia în mod obligatoriu să se afle în vârful acestuia.

Având în vedere că religia era privită ca un rival al mişcării naziste, cititorilor li se spunea că sărbătoarea nu este sub nicio formă creştină. „Sărbătoarea a fost introdusă împotriva dorinţei bisericii. Preoţii a trebuit să o reinterpreteze în favoarea lor mai apoi, într-o lumină creştină. Adevăratul mister al Crăciunului German poate fi înţeles numai de aceia care îi simt originalitatea şi autenticitatea“, preciza manuscrisul.

Ghidul făcea parte din strategia naziştilor de a deturna Crăciunul, transformându-l într-o adulare păgână a miturilor şi legendelor germanice, care se aflau în centrul sărbătorilor. „Maria este mama germană“, susţinea manuscrisul, iar „Iisus nu mai stă într-un pătuţ, ci într-un leagăn, pentru reînnoirea constantă a poporului german“.

Cadourile, erau sfătuiţi părinţii, trebuia să fie parte a unui joc de-a v-aţi ascunselea, astfel încât „întreaga sărbătoare să fie celebrată fără Hristos, să fie un jubileu al germanicului şi al fertilităţii“.

Hitler, văzut ca Mesia de mulţi germani, devenea zeul poporului german, potrivit propagandei. Familiile erau sfătuite să spună o rugăciune la masa festivă: "Am petrecut Crăciunul în câmp, în timpul luptei, cu germanii. Cineva a fost mereu cu noi ... El este şi acum cu noi. Îl slăvim“. Rugăciunea nu i se adresa lui Iisus, ci lui Hitler, „salvatorul germanilor“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite