VIDEO Flacăra olimpică va fi dusă de un robot

VIDEO Flacăra olimpică va fi dusă de un robot

Robotul iCub cântărește 22 de kg si are o inaltime de 104 cm

Robotul iCub a fost propus să ducă flacăra olimpică de la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor, scrie Slate.fr. Robotul are doar un metru înălțime și arată ca un copil de trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robotul cântărește 22 de kg și are o înălțime de 104 cm. Robotul a fost conceput pentru a învăța experimentând și se poate adapta la schimbările din mediul înconjurător.

Condiția principală pentru a putea duce flacăra olimpică este să ai cel puțin 12 ani și să fii "viu". Cercetătorii britanici susțin însă că, și robotul iCub ar putea face acest lucru ca tribut pentru celebrul cercetător Alan Turing.

"2012 va marca comemorarea a 100 de ani de la nșsterea lui Alan Turing, fondatorul informaticii și simbol al eforturilor de spargere a codurilor în timpul celui de-al doilea război mondial. O torță dusă de un robot ar fi un tribut potrivit și o inspirție pentru viitoarele generații de oameni de știintă și ingineri", a declarat cercetătorul care l-a nominalizat pe iCub, James Law, de la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările