VIDEO A dat un telefon pe o decapotabilă

Un adolescent de 17 ani din Statele Unite s-a ales cu un Porsche decapotabil în urma schimburilor avantajoase realizate în doi ani pe un site. Steven Ortiz a pus la bătaie acum doi ani un mobil şi a obţinut, după 13 tranzacţii realizate pe un site, o decapotabilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescentul Steven Ortiz a avut prima motocicletă şi prima lui maşină chiar înainte de a împlini vârsta legală pentru obţinerea permisului de conducere în Statele Unite ale Americii. Steven nu este un puşti cu părinţi de bani gata, ci pur şi simplu are un talent înnăscut pentru afaceri.

Mai citiţi şi:

Decapotabilă derivată din Dacia Sandero care să coste 11.000 euro

Adolescentul a investit un telefon mobil şi a obţinut în doi ani un Porsche Boxster S, cu care şi‑a uimit colegii de liceu, dar şi pe adulţii cu mai puţin noroc în afaceri, relatează „Whittier Daily News".

Totul datorită site-ului Craigslist, utilizat de tot mai mulţi americani, canadieni, europeni şi asiatici, care pun la bătaie obiecte de care nu mai au nevoie pentru a obţine bunuri pe care şi le doresc: de la bilete de concert la autovehicule şi case.

Trocul, afacere pe timp de criză

Steven a pornit în aventura Craigslist în urmă cu doi ani, după ce un amic de-al său i-a oferit un telefon mobil de care nu mai avea nevoie. Ba chiar voia să-l arunce. După ce s-a bucurat de mobil o vreme, Steven l-a scos la schimb pe Craigslist şi a obţinut în locul lui un mobil mai modern.

În locul acestuia din urmă a obţinut un iPod cu ecran senzitiv, iar după ce l-a folosit o vreme, l-a schimbat pe o serie de autovehicule până a ajuns la o maşină de colecţie, a cărei valoare estimativă se ridica la 15.000 de dolari. Această achiziţie i-a adus tot soiul de oferte, inclusiv o afacere în domeniul lăcătuşăriei.

Dar pentru că adolescentul şi-a dorit o maşină sport decapotabilă, a dat piesa de colecţie pe Porsche‑ul care valorează aproximativ 9.000 de dolari şi care este, practic, prima tranzacţie făcută în defavoarea preţului.

„Mulţi nu au bani, mai ales în contextul economic de azi, dar îşi doresc sau au nevoie de un telefon mobil nou. Aşa că se pot orienta către lucrurile de care nu mai au nevoie prin casă, un CD player de exemplu, şi le pot schimba pe obiecte ce le lipsesc", explică tatăl lui Steven, Esteban.

Mai mult, pentru că obiectele scumpe pe care le cumpărăm de drag, nu neapărat de nevoie, îşi pierd adesea valoarea în timp, unii oameni consideră mai oportun să le schimbe cu lucruri de care au nevoie în acel moment.

De exemplu, bărbatul care şi‑a dat maşina de teren, o Toyota 4Runner, pe laptopul lui Steven era un muzician care avea nevoie stringentă de un computer care să înregistreze melodiile trupei sale. „Oamenii chiar fac asemenea schimburi. Nu este o minciună", susţine Steven Ortiz.

De la o agrafă la o casă cu etaj

Canadianul Kyle MacDonald a uimit o lume întreagă în 2006, când a reuşit după un an şi 14 tranzacţii să obţină o casă cu etaj investind o agrafă roşie de birou. Aventura lui MacDonald a pornit când a schimbat agrafa de birou pe o undiţă sub formă de peşte.

Cu toate că obiectul era unic şi haios, MacDonald l-a dat la schimb pe un mâner sculptat care arăta ca „E.T. după ce a fumat un liliac". Pe „E.T" l-a schimbat pe un grătar, iar grătarul l-a dat la schimb pe un generator. Acesta din urmă a fost tranzacţionat pe o „trusă de petrecere spontană", adică un butoi gol, şi un voucher cu care putea fi umplut. Kitul de petrecere a fost schimbat pe un snowmobil, snowmobilul pe o călătorie în Yahk, British Columbia.

Schimburi ciudate

Pentru acea călătorie, lui MacDonald i s-a oferit o dubiţă, dar canadianul a cedat‑o pentru un contract de înregistrare. Pe acesta l-a dat pe o chirie de un an într-un duplex din Phoenix. Dar cum chiriaşul vecin lucra pentru Alice Cooper, MacDonald a oferit chiria pentru o după-amiază cu cântăreţul.

Întâlnirea a dat-o pe un glob cu zăpadă şi cum actorul Corbin Bernsen colecţionează aşa ceva, MacDonald a primit în schimbul globului un rol în filmul „Donna on Demand". Rolul a fost cel care i-a oferit ca ultimă tranzacţie o casă cu etaj în Kipling Saskatchewan, Canada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările