VIDEO Le ce vârstă atingem potenţialul maxim de inteligenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jurul vârste de 20 de ani suntem mai buni în rezolvarea problemelor FOTO: imgkid.com
În jurul vârste de 20 de ani suntem mai buni în rezolvarea problemelor FOTO: imgkid.com

Inteligenţa nu rămâne constantă în decursul vieţii. Există o perioadă în care oamenii dau dovadă de cel mai mare nivel de inteligenţă pe care îl pot atinge, iar studiile arată că această perioadă nu este bătrâneţea.

Albert Einstein, care a publicat patru lucrări de excepţie până la vârsta de 26 de ani, spunea că „o persoană care nu şi-a adus contribuţia la ştiinţă până la vârsta de 30 de ani, nu o va mai face ulterior“.

Dar cum putem măsura inteligenţa? Se referă aceasta la cantitatea de cunoştinţe acumulate sau la cât de bine aplicăm noţiunile învăţate pentru a rezolva probleme? Coeficientul de inteligenţă (IQ) este suficient pentru a trage o concluzie? Cât de mult contează experienţa de viaţă a unui individ?

„Inteligenţa poate fi definită în multe moduri şi este destul de dificil să o măsurăm. Posedăm mai multe tipuri de inteligenţă. De exemplu, în jurul vârstei de 20 de ani suntem mai buni la lucruri precum rezolvarea de probleme, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, dobândim mai multe cunoştinţe. Punctul în care aceste două tipuri de inteligenţă se întâlnesc este între 30 şi 34 de ani. Desigur, ea poate varia în cazul unor oameni“, a explicat Vanessa Hill pentru publicaţia americană „The Huffington Post“.  

Inteligenţa include o varietate de abilităţi cognitive diferite, precum capacitatea de a a gândi raţional, de a planifica, de a rezolva probleme, de a gândi abstract, de a comunica, de a fi creativi şi de a învăţa.

Câteva studii au arătat că ne atingem potenţialul maxim de inteligenţă între 36 şi 39 de ani sau între 40 şi 44 de ani. Apoi, nivelul inteligenţei rămâne constant până aproape de vârsta de 60 de ani, când începe declinul cognitiv.

Poate că vârsta estimată de Einstein era corectă pentru vremurile în care a trăit el, dar cercetările mai recebnte arată că ne atingem potenţialul maxim la jumătatea vieţii. De exemplu, un studiu arăta că, în cazul fizicienilor, 48 de ani este vârsta la care au cele mai multe realizări.

Citeşte şi:

Oamenii sunt tot mai slabi de minte. Coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 14 puncte în ultimul secol, spun cercetătorii

apte lucruri pe care le poţi face în fiecare zi ca să devii mai inteligent

Cum putem avea copii isteţi: 5 metode cu efect demonstrat

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite