VIDEO Cele mai noi invenţii în domeniul electronicii la CES 2010

VIDEO Cele mai noi invenţii în domeniul electronicii la CES 2010

Un nou joc video pentru iPhone, sub forma unui elicopter, îi va scoate pe adolescenţi din case, speră cei de la PARROT’s AR Drone

Zeci de noi tehnologii care ne vor face viaţa mai uşoară din 2010 sunt expuse până duminică la Salonul Consumatorului de Electronică de la Las Vegas. Televizoarele cu ecran plat şi imagine bidimensională vor deveni în curând perimate. De anul acesta, cinefilii vor tânji după televizoarele 3D.

Ştiri pe aceeaşi temă

„2010 va fi anul în care tehnologia 3D va intra în casele oamenilor", anunţă Jeffrey Katzenberg, directorul general executiv al DreamWorks Animation, citat de cotidianul „USA Today".

VEZI AICI INVENŢIILE ELECTRONICE DIN 2010

Declaraţia lui Katzenberg survine după ce compania Vizio a anunţat lansarea unui televizor compatibil tehnologiei 3D, cu o diagonală de 119, 38 de centimetri la preţul de 1,999 de dolari, adică aproximativ 1.391 de euro.

Mai mult, Discovery, Sony şi Imax au anunţat marţi că se vor alia pentru a înfiinţa primul canal cu program non-stop 3D, ce va putea fi urmărit cel mai probabil începând cu sfârşitul acestui an.

În afara aparaturii electronice de tip HD, cei peste 2.500 de expozanţi, anunţaţi de cotidianul francez „Le Monde", de la Salonul Consumatorului de Electronică ce are loc în aceste zile la Las Vegas, au venit cu inovaţii ce ne vor schimba definitiv viaţa.

Astfel, cei de la Lenovo au adus un nou laptop de dimensiuni reduse şi care cântăreşte mai puţin de 900 de grame. Lenovo Skylight va fi lansat pe piaţă în aprilie, este ideal pentru navigarea pe internet, iar durata bateriei sale este de 10 ore. 

Priza devine istorie

PowerMat a venit cu mai multe soluţii pentru cei care călătoresc şi au nevoie permanent de baterie la telefon. Invenţiile acestora vizează încărcătoare wireless pentru cele mai utilizate mobile din lume, de la Iphone şi BlackBerry până la Samsung, Nokia sau Google Phone.

Noua mască de scufundări de la Liquid Image’s

Pentru cei care folosesc mai multe telefoane mobile, PowerMat a inventat un dispozitiv wireless cu două suporturi. Odată aşezate pe suprafaţa plată a acestui dispozitiv, telefoanele se încarcă în mod automat.

Astfel, utilizatorii încărcătorului wireless de la PowerMat pot conta trei zile pe bateria telefoanelor lor fără a fi nevoiţi să le conecteze la o priză, se arată pe site-ul www.cesweb.org.

Şi cei de la Xantech au venit cu o invenţie demnă de a revoluţiona sistemele audio pe care le vom folosi în case. Ei au lansat pe piaţă un sistem de mărimea unui Ipod cu ajutorul căruia se poate regla sunetul aparaturii electronice din una până la patru camere.

Camera interactivă care-ţi trimite e-mailuri

Miniproiectorul poate fi conectat direct la laptop

Una dintre cele mai apreciate invenţii expuse la Salonul de la Las Vegas vine de la Archerfish, o firmă americană specializată în filmarea mobilă inteligentă. Aceasta a prezentat prima cameră de filmat interactivă care este capabilă să filmeze numai ceea ce i se spune.

Astfel, pentru a evita vizionarea a ore în şir de imagini, noua cameră surprinde imagini în diferite moduri- cu încetinitorul, cu focus asupra unei anumite zone etc.-, şi le poate trimite apoi în căsuţa electronică a mailului sau în cea a telefonului mobil.

Inteligentul dispozitiv poate fi pre-comandat de acum pe Amazon la preţul de 399 dolari şi va putea fi cumpărat în întreaga lume începând cu luna aprilie a acestui an.

Iată cele mai interesante invenţii din 2009:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările