VIDEO Bicicleta din lemn de bambus

VIDEO Bicicleta din lemn de bambus

Vehiculul din bambus absoarbe mai bine vibraţiile

Cei care îşi fac griji că vehiculul lor dăunează planetei, au o nouă opţiune: bicicleta biodegradabilă. Americanul Craig Calfee este cunoscut ca „maestrul Zen“ în rândul constructorilor de biciclete din bambus, planta lemnoasă care creşte cel mai repede.

El a descoperit că bambusul este mai rezistent decât oţelul uşor şi mai elastic decât fibrele de carbon, ceea ce înseamnă că absoarbe şocurile şi vibraţiile mult mai bine.

Cu alte cuvinte, noul vehicul eco este foarte uşor de manevrat, atât în parcuri, cât şi pe terenuri accidentate sau la munte.

„Această plantă trebuie să treacă prin vreo cinci procese chimice până a putea fi transformată în cadru de bicicletă", spune Calfee.

Americanul nu este singur pe piaţa bicicletelor din bambus. În afară de alţi designeri din Slovacia sau din Germania, concurenţa e dată şi de o firmă din Zambia, Africa.

Reprezentanţii companiei Zambikes au spus că au finalizat deja o strategie prin care doresc să producă biciclete din bambus în ţările aflate în curs de dezvoltare şi să le distribuie în America, afirmând că au deja mii de cereri.

Costul unui astfel de vehicul este destul de piperat. Dacă în SUA, o bicicletă din bambus se vinde cu 2.700 de dolari - aproape 2.000 de euro - , în Europa, costul acesteia este şi mai mare: peste 3.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările