VIDEO Cum arată o „petrecere“ cu 361 de Golden Retrieveri, cei mai prietenoşi căţei

VIDEO Cum arată o „petrecere“ cu 361 de Golden
Retrieveri, cei mai prietenoşi căţei

Cine-i băiat bun? Foto: BBC

Un grup imens de Golden Retrieveri s-a adunat, vineri, în Scoţia, pentru a sărbători 150 de ani de la atestarea rasei canine. Câinii s-au reunit la Casa Guisachan din regiunea istorică Scottish Highlands, acolo unde primii căţeluşi au fost crescuţi de Dudley Marjoribanks, primul baron Tweedmouth, cel care e considerat, de altfel, „părintele“ rasei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scurtă istorie a rasei provenită din Nous şi Belle

Rasa Golden Retriever are descendenţi în rasele de câini din Anglia anilor 1800, când vânătorii doreau să obţină o rasă de retrieveri perfectă atât pentru pământ, cât şi pentru apă. Istoria naşterii Golden Retriverilor e în felul următor: între anii 1840 şi 1890, Dudley Marjoribanks a obţinut un jurnal cu o mulţime de date legate de existenţa acestei rase în zona Inverness-shire din Scoţia. A reuşit să-şi ia un astfel de câine cu blană aurie, care provenea dintr-un retriever cu blana cârlionţată, pe care l-a numit Nous (care, în greacă, înseamnă înţelepciune). Căţeluşul Nous a crescut şi, la un moment dat, a fost împerecheat cu un câine din rasa Tweed Spaniel de apă, pe nume Belle, potrivit . Belle a născut apoi patru căţeluşi aurii, viitorii Golden Retrieveri.

 

Rasa a rămas necunoscută până în 1904, când unul dintre câinii lui Marjoribanks a câştigat primul concurs pentru retrieveri. Ulterior, în anul 1913, această rasă a fost pe deplin recunoscută sub denumirea de Golden (auriu) sau Yellow (galben), până când, în final, în 1920, a primit definitiv numele pe care-l poartă şi în prezent. De-a lungul timpului, rasa a dezvoltat un temperament jucăuş, plin de viaţă, liniştiţi. Sunt recunoscuţi ca printre cei mai prietenişi companioni ai omului.

Au dat „attending“ 361 de căţei

Evenimentul de aniversare a celor 150 de ani a fost organizat de Clubul Golden Retriverilor din Scoţia şi a adunat cei mai mulţi căţei de până acum. În 2013, la o petrecere asemănătoare, s-au adunat şi au lătrat împreună 222 de căini din această rasă, iar anul acesta şi-au anunţat prezenta, într-un event pe Facebook, 361 de câini, potrivit bbc.com.

citeste totul despre: