VIDEO 40 de secunde care îţi fac inima să stea în loc: violenţa domestică educă victimele de mâine

40 de secunde care îţi fac inima să stea în loc: victimele violenţei domestice

O campanie publică derulată de o organizaţie elveţiană pentru a trage un semnal de alarmă referitor la modul în care afectează violenţa domestică toţi membrii unei familii, impresionează prin mesajul, mai mult decât grăitor, transmis printr-un filmuleţ de doar 42 de secunde.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mai puţin de un minut, organizaţia Frauenzentrale Zürich din Elveţia a reuşit să sensibilizeze opinia publică. Videoclipul a fost realizat pornind de la un studiu conform căruia femeile crescute în familii în care au asistat la acte de violenţă fizică sunt predispuse, mai târziu, să devină, la rândul lor, victime ale abuzurilor.

De asemenea, promotorii campaniei avertizează că, după cum arată date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, probabilitatea ca bărbaţii să-şi lovească partenerele este de trei sau patru ori mai crescută în cazul acelora proveniţi din medii familiale în care şi-au văzut bătute mama, surorile sau alte rude de sex feminin.

Nici România nu este ferită de o astfel de realitate, iar datele prezentate anul trecut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sunt şocante. Astfel, în 2012, o femeie a murit, la fiecare două zile, din cauza violenţei domestice, iar la fiecare de 30 de secunde o femeie a căzut victimă abuzurilor fizice sau psihice suferite de cele mai multe ori în propria casă. Fenomenul violenţei domestice este considerat, la nivel mondial, mai letal pentru femei decât războiaiele şi chiar decât cancerul.

Filmuleţul prezintă o fetiţă aflată la vârsta la care visează să arate ca mama ei, care se joacă, asemenea tuturor fetiţelor, cu pantofii, hainele şi trusa de machiaj a celei pe care o iubeşte şi pe care o consideră un model de urmat. 

 
 
 

Citeşte şi:

 
SONDAJ Potrivit unei cercetări efectuate de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, 30,9% din respondenţi tratează cu îngăduinţă fenomenul violenţei domestice.
 
 
Potrivit  sondajului „Barometrul de opinie publică - Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului  „Adevărul“, peste 30% dintre subiecţi consideră că violenţa domestică este apanajul sărăciei. Cercetarea a arătat că peste 80% dintre români au auzit de cazul Alexandrei Stan, în timp ce peste 70% dintre respondenţi consideră că  interpreta a procedat corect atunci când a denunţat public agresiunea la care a fost supusă.
 
 
Mihaela Rădulescu este victima violenţei domestice în cel mai nou videoclip al trupei Taxi. Lansat pe 25 noiembrie, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor, filmuleţul „Tăcerea din ochi“ are şi un site dedicat femeilor abuzate fizic şi psihic din România.
 
 
O cercetare efectuată de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“ a arătat că peste 30% din respondenţi tratează cu îngăduinţă fenomenul violenţei domestice. Ba mai mult, potrivit statisticilor, în ultimii ani au murit aproape 800 de femei la noi în ţară din cauza violenţei domestice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările