Viaţa în cel mai aglomerat oraş al lumii

Viaţa în cel mai aglomerat oraş al lumii

Manila, capitala Filipinelor

Manila, capitala Filipinelor, este actualmente oraşul cu cea mai mare densitate a populaţiei din lume  – 43.079 locuitori/km2. Comparativ, Bucureştiul, despre care se spune că este cea mai aglomerată metropolă europeană, are o densitate a populaţiei de „numai” 8.518 locuitori/km².

Ştiri pe aceeaşi temă

Această paralelă face Manila să ne pară de nelocuit, dar numai atunci când nu comparăm oraşul sud-est-asiatic cu fostul fort militar chinez transformat ulterior în oraşul Kowloon, care, înaintea demolării sale între 1993 şi 1994, era caracterizat de o densitate a populaţiei de 1.255.310 locuitori/km2!

Kowloon Walled City, cum sună denumirea integrală a aşezării cunoscute şi ca „oraşul monolit”, are o vechime de circa o mie de ani, dar abia în anii ’50 ai secolului trecut s-a transformat din bază militară într-o structură ridicol de dens populată controlată de organizaţii criminale.

Fostul oraş rămâne una dintre cele mai bizare regiuni locuite de pe planetă, cu o jurisdicţie incertă, ca un fel de stat în Hong Kong, sub conducerea Chinei sau a Marii Britanii. Pentru a aniversa împlinirea a 20 de ani de la începerea demolării sale, publicaţia South China Morning Post a realizat un infografic fascinant, ce descrie stilul de viaţă în fosta cea mai aglomerată locaţie a planetei, despre care puteţi afla mai multe aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările