Unităţi de măsură, porci şi Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cînd m-am mutat de la vechea slujbă a contat pînă şi faptul că programul începea mai devreme cu juma’ de oră şi că mergeam trei staţii mai puţin cu 368-ul. Economiseam timp, tată! Unşpe minute bune!

...Mare lucru, o oră! Vax albina! Patruj’ de pagini de carte, două ziare bune, trei beri la halbă sau o baterie de vin; cinci kilometri de mers pe jos lejer, cam zece în alergare, plantat şase copaci sau înrămat douăşpe tablouri, Ikea să trăiască!

Nu-s mare lucru nici opt ore. Adică fix o zi de muncă la serviciu: nouă minute întîrziere, nu se pune, la 7.45, pentru un minut jumate, Colţul copiilor pe România Actualităţi, spălat nişte ceşti rămase de ieri cu resturi de cafea – ai avut musafiri –, radiojurnalul de 8, Femei de 10 pe TVR2 cu Almăşanca, bună bucata!, udat şi un dialog scurt cu florile; se zice că prinde bine pentru luciul frunzelor. La 11.15 pe Antenă, Mireasă pentru fiul meu, slăbuţă, şi treci pe ziare, Dilema şi două Jurnale Naţionale mai vechi din coşul de gunoi, colegul şi-a făcut ordine prin sertare, dup-aia Adevărul de weekend, doar pentru paginile de cultură, sublinieri şi decupajele aferente, printul să trăiască! Drace, ai uitat de Răzvan cu Dani! Aşa-ţi trebuie dacă nu ţi-ai notat; iei degeaba TV-Mania aia, bani aruncaţi! Un ochi prin Cotidianul, l-au făcut ăştia iar pe hîrtie, e chiar fain!, eşti deja obosit, verificat cele trei conturi de e-mail, citit vreo cinşpe mesaje, răspuns la patru, distribuit un PPS fain la cunoscuţi, era cu citate din Dan Puric, după aia puţin pe WhatsUpp, două newslettere de ştiri, unul de sport, o fugă pe Facebook, nimic p-acolo, dat trei telefoane, o aniversare, o salutare, un deal; offf!, deja-i unu! Radiojurnalul; nici n-ai avut timp să mănînci! A fost o zi nasoală, încerci totuşi ceva uşor, o cafea de cicoare şi cinci fursecuri, puţină curăţenie în acvariu, spălat filtrul de aer, frecat pereţii cu buretele, mai ai încă o oră de muncă, vine şedinţa de 14.30, veşti proaste:

image
29 şi 30 decembrie se recuperează prin cîte o oră adăugată la programul zilnic în toată luna decembrie, mai puţin vinerea

Fie o să mai stau o oră. Oricum cineva mă roagă să scriu ceva despre porc, că a auzit multe vorbindu-se despre el azi. Are şi o colegă care a cerut două zile libere ca să-l taie. Iar Dragnea a zis că d-asta n-au venit oamenii de la ţară la vot şi că va cere şi ea o zi ca să-l taie de pe listă. Asta cu lista o avea şi taică-miu. Dar acu‘ treij‘ de ani, cînd era diktatură şi programul era de numai opt ore.

O lună! Pentru două zile!! Nu se poate, e revoltător! Inacceptabil! Să-l asomeze, domn'e!

Imoral. Ilegal. Inept. Inapt.

image

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte, 2016, „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte 2014, Premiul Naţional “Vasile Voiculescu”, 2015.

Citiţi şi:

- De Sîn' Andrei

- Cronica unei cărţi în curs de apariţie

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite