Un veteran de război a descoperit secretele din spatele fericirii: cum să faci din 2017 un an mai bun aplicând reţeta lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un veteran de război dezvăluie gesturile care stau în spatele sentimentului de împlinire. Acum director executiv al unui centru educaţional şi co-autor al unei cărţi motivaţionale, Mike Erwin crede că a descoperit reţeta fericirii.

Mike Erwin este un veteran de război care după ce s-a întors acasă a început să studieze psihologia fericirii la Universitatea din Michigan, realizând o listă a lucrurilor ce ne pot aduce fericirea. CEO al centrului educaţional Character & Leadership Center şi co-autor al cărţii „Lead Yourself First“, Erwin este de părere că acestea pot fi cheia spre un an mai bun. Verteranul este de părere că fericirea vine din lucrurile pe care le facem cu şi pentru oamenii din jurul nostru, scrie inc.com.

Mergi la un azil de bătrâni

Găseşte un azil de bătrâni, mergi la recepţie şi întreabă când poţi oferi companie unuia dintre bătrânii care primesc cel mai rar vizite. Acest lucru necesită timp şi dorinţa de a sta de vorbă cu persoanele în vârstă. Oferind bucurie, primeşti satisfacţia că ai făcut un lucru bun de care te poţi simţi mândru.

Renunţă la ţinerea telefonului în mână

Cercetările recente arată că oamenii au devenit dependenţi de telefoanele mobile, aşa că înceracă să renunţi la acest dispozitiv şi să începi dialoguri constructive cu cei din jurul tău. Alege un loc unde să ţii telefonul mobil şi în acest fel nu vei mai fi tentat să-l verifici periodic.

Donează sânge de ziua ta

Ştiaţi că puteţi dona sânge de şase ori în fiecare an? Dacă nu doriţi să faceţi acest lucru de atât de multe ori, sărbătoriţi viaţa printr-o donaţie chiar de ziua de naştere. Chiar dacă vă îngrozeşte imaginea unui ac şi a unei perfuzii, salvarea unei vieţi merită efortul.

Donează lucrurile pe care nu le mai foloseşti

Cea mai importantă activitate pe care ar trebui să o ai în vedere la final de an este să îţi faci curat printre lucruri. Donează tot ce nu mai porţi. Există multe organizaţii care vor primi fericite haine, cărţi sau obiecte de îngrijire persoanlă, dându-le o bună întrebuinţare.

Opreşte televizorul

Opreşte televizorul şi dedică mai mult timp cititului. Fă-ţi o listă cu toate cărţile pe care ţi-ai dorit să le citeşti, dar nu ai avut timp încă. Cărţile ne ajută să ne înţelegem mai bine pe noi înşine şi relaţiile cu cei din jurul nostru.

Voluntariat

Există nenumărate ONG-uri care te aşteaptă să te implici în activităţile pe care le organizează. Găseşte-ţi timp şi dedică-te câtorva activităţi de voluntariat, ajută oamenii care au nevoie de tine sau strânge fonduri pentru cei care nu îşi permit hrana zilnică.  

Fă o curăţenie în tot ceea ce înseamnă social media

Calculează câte ore pierzi în faţa calculatorului. Îţi aduce acest lucru bucurie, motivaţie, inspiraţie sau prieteni adevăraţi? Nu permite acestor canale să îţi mănânce timpul pe care îl poţi petrece cu familia sau cu prietenii tăi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite