Un vapor care „levitează“ a fost surprins în Marea Britanie. Explicaţia din spatele fotografiei

Un vapor care „levitează“ a fost surprins în Marea Britanie. Explicaţia din spatele fotografiei

FOTO David Morris

Un vapor care pare că levitează a fost fotografiat pe coasta Marii Britanii, în Cornwall. Meteorolgii explică faptul că este vorba de un miraj superior, o iluzie optică rară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imaginile cu un vapor ce pare că levitează pe coasta Marii Britanii au devenit virale. Explicaţia este oferită de meteorologi, care spun că fotografia este rezultatul unui miraj superior, o iluzie optică rară în această zonă, potrivit BBC.

Mirajul superior se produce în condiţii atmosferice speciale, când aerul de la sol este mai rece decât cel de deasupra mării, iar imaginea unui obiect poate fi observată deasupra orizontului.

Meteorogolul David Braine spune că acest fenomen este comun în zona arctică, dar foarte rar pe coasta Marii Britanii.

„Pentru că aerul rece este mai dens decât cel cald, lumina este deviată către ochii persoanei care se află pe coastă, schimbând modul în care apare un obiect îndepărtat. Mirajele superioare produc mai multe tipuri de imagini: în acest caz, vaporul pare că levitează, dar uneori un obiect care se află sub linia orizontului poate deveni vizibil”, a explicat meteorologul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările