Un tânăr nu s-a mai tuns de şapte ani. Cum arată „bărbatul Rapunzel“: Societatea n-a învăţat că lungimea părului nu are legătură cu sexul FOTO

Un tânăr nu s-a mai tuns de şapte ani. Cum arată „bărbatul Rapunzel“: Societatea n-a învăţat că lungimea părului nu are legătură cu sexul FOTO

Cristiano Braga FOTO Instagram

Un tânăr, actor şi model din Brazilia, care nu şi-a mai tuns părul de şapte ani este numit acum „bărbatul Rapunzel“.

Actorul şi modelul Cristiano Braga, în vârstă de 28 de ani, din Brazilia, nu şi-a mai tuns părul de şapte ani, iar acum este numit „bărbatul Rapunzel“ datorită podoabei sale capilare de 60 de centimetri, relatează Mirror
 
Tânărul acordă o atenţie deosebită părului său, pe care obişnuieşte să îl îngrijească cu uleiuri naturale de aloe vera, de avocado, muşeţel, mentă sau rozmarin, motiv pentru care de multe ori simte că este invidiat de femei pentru părul său.
 
Cu părul său ondulat, bogat, cu o culoare incredibilă, 100% naturală, Cristiano povesteşte că întoarce toate capetele oriunde ar merge, iar femeile îl opresc pe stradă şi îl complimentează.
 
„Primesc multe întrebări despre părul meu. Cel mai des sunt întrebat dacă port perucă, pentru că părul meu străluceşte foarte tare. Femeile îmi spun că mă invidiază, iar unora li se pare nedrept ca un bărbat să fie înzestrat cu un aşa păr“, a mărturisit Cristiano.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍁 Cristiano Lb 🍁 (@cristiano_lb) on

 
Însă, Cristiano Braga a primit şi foarte multe jigniri de-a lungul timpului, fiind chiar acuzat că vrea să devină femeie. 
 
„Era o vreme când, pe măsură ce îmi creştea părul, primeam foarte multe critici. Oamenii mă numeau femeie, păr de mătură, voiau să mă tundă şi îmi spuneau că sunt urât şi ciudat“, a povestit tânărul. 
 
„Ce mă întristează cel mai mult este că mi se propune uneori să mă transform în femeie pentru că am părul lung. Asta demonstrează că societatea încă n-a învăţat că lungimea părului n-ar trebui să aibă nicio legătură cu sexul. Prejudecăţile sunt mult prea prezente în societate şi trebuie să luptăm cu ele “, a adăugat Cristiano. 
 
 
 
Pentru el, a avea părul lung este o „experienţă incredibilă“ şi îi dă încredere în sine: „Întotdeauna am considerat părul lung frumos atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, nu ştiu de ce. Cred că este incredibil că noi toţi avem posibilitatea de a avea părul aşa cum ne dorim. A avea păr lung este o experienţă incredibilă pentru mine. M-a învăţat să mă valorizez, să am mai multă încredere, să mă respect şi să impun respect şi m-a făcut să nu îmi pese de opiniile şi criticile altora“. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍁 Cristiano Lb 🍁 (@cristiano_lb) on

 
„Viaţa trece foarte repede ca să ne-o trăim în funcţie de ceilalţi, aşa că trebuie să trăim pentru noi înşine şi aşa cum dorim“, a mai declarat Cristiano.
 
Tânărul, care a început să îşi lase părul să crească din anul 2012 „fără niciun motiv“, spune că de-a lungul timpului a fost asemănat cu diferite personalităţi sau personaje, precum: Iisus, John Lennon, Jared Leto, Axle Rose, Ariel, Merida, Mica Sirenă sau Rapunzel. Deşi are un păr foarte lung, el spune că reuşeşte să-l spele în doar cinci minute. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🍁 Cristiano Lb 🍁 (@cristiano_lb) on

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: