Un psiholog de la Harvard dezvăluie 3 moduri inedite pentru creşterea semnificativă a încrederii în sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faimosul psiholog Amy Cuddy, speakerul care a reuşit să strângă peste 30 de milioane de vizualizări cu discursul susţinut la conferinţele TED, a dezvăluit 3 moduri inedite în care oamenii îşi pot creşte semnificativ încrederea în propria persoană.

Există numeroase evenimente în viaţa noastră în care nivelul încrederii în sine este esenţial. Fie că este vorba de susţinerea unui interviu, discursuri publice sau întâlniri importante, încrederea în propria persoană poate face diferenţa, scrie brightside.me.  

Pentru a-şi ajuta studenţii să-şi dezvoltare aceste abilităţi, Amy Cuddy, psiholog şi profesor la Universitatea Harvard, a găsit mai multe tehnici de dezvoltare a încrederii în sine, ce au fost aprobate ştiinţific:

Adoptă poziţia unui cuceritor şi rămâi aşa timp de două minute

image

În faimosul său discurs TED, care a avut mai mult de 30 de milioane de vizualizări, Amy Cuddy, un psiholog al Universităţii Harvard, vorbeşte despre limbajul corpului şi lipsa încrederii. Acesta recomandă un exerciţiu ce trebuie realizat dimineaţa, imediat după ce vă treziţi.

Uitaţi-vă în oglindă şi adoptaţi poziţia de „super-erou“: menţineţi spatele drept, trageţi umerii înapoi, ridicaţi bărbia şi poziţionaţi-vă picioarele în paralel cu şoldurile. Simţiţi puterea care curge în voi şi rămâneţi în această poziţie timp de două minute. Încercaţi să respiraţi profund şi ritmic. De asemenea, puteţi adopta postura „stea de mare“, ridicând braţele în formă de „V“. Imaginează-ţi că eşti un campion olimpic pe un piedestal. Experimenţele arată că oamenii care folosesc această metodă obţin rezultate excelente. Limbajul corpului nostru nu numai că afectează modul în care ne văd alţii, ci, de asemenea, schimbă modul în care ne vedem noi.

Imaginează-ţi cum va arăta viitorul

image

O viziune luminoasă şi detaliată a ceea ce vrei să aducă viaţa ta în viitor te va ajută să depăşeşti teama de eşec. Hal Hershfield, profesor de marketing la Universitatea din New York, a realizat un studiu punând subiecţii să-şi imagineze cum vor arăta următorii zece ani. După aceea, el le-a arătat unora dintre respondenţi imaginile lor „în vârstă“, propunându-le tuturor să investească în proiecte start-up. Cei care au conştientizat trecerea timpului au fost de două ori mai înclinaţi să investească decât ceilalţi. S-a dovedit astfel că, atunci când vedem imaginea viitorului nostru, ne străduim să-l facem cât mai bun, acţionând în mod decisiv.

Fii mulţumit de viaţa ta

image

Acesta este un alt mod de a vedea noi orizonturi, în ciuda a orice ţi s-ar putea întâmpla în prezent. Vom lua exemplul unui speker mativaţional greu încercat de viaţă. Jenn Scalia a fost concediată, a divorţat şi a rămas cu o mulţime de datorii. Pentru a-şi rezolva problemele, ea a decis să investească în propria persoană, participând la o serie de cursuri on-line, precum şi efectuarea mai multor practici de zi cu zi pentru dezvoltare personală. Toate acestea au ajutat-o ​​să pornească un nou proiect de dezvoltarea a afacerilor, căştigurile sale ajungând la o jumătate de milion de dolari.

Prima mea practica zilnică a fost cultivarea sentimentului de mulţumire în fiecare zi. Îmi aminteam toate lucrurile minunate de care am avut parte în viaţa mea. Următoarea etapă a fost auto-instruirea, mulţumind pentru lucruri pe care vreau să le obţin. De exemplu, în loc de a spune că vreau să am doi noi clienti în această lună, eram recunoscătoare pentru că am doi noi clienţi extraordinari“, a povestit Scalia.

Tehnica functionează destul de simplu: conştiinţa noastră poate fi uşor indusă în eroare. Aceste afirmaţii ajuta să ne însuşim succesul şi să-l atragem în cele din urmă. Mai mult decât atât, atunci când suntem recunoscători pentru ceva, gândim pozitiv şi atragem un val de energie benefică. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite