Un preot hindus explică modul în care subconştientul poate fi reprogramat pentru a ne atinge obiectivele VIDEO

Un preot hindus explică modul în care subconştientul
poate fi reprogramat pentru a ne atinge obiectivele VIDEO

Un preot hindus explică modul în care subconştientul poate fi reprogramat  FOTO wakingtimes.com

Citând psihoterapeuţi celebri, un preot hindus explică modul în care mantrele acţionează pentru a reprograma mintea subconştientă, proces pe care călugării din tradiţiile estice îl foloseau ca un instrument spiritual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subconştientul este asemănător acelei părţi nevăzute a unui aisberg care rămâne sub apă. Unii oameni de ştiinţă cred că până la 95% din activitatea noastră mentală are loc în subconştient, această porţiune „subacvatică“ a minţii noastre continuând să colecteze şi să proceseze informaţii chiar şi atunci când dormim, scrie wakingtimes.com.

Conform modelului freudian, subconştientul influenţează în mod direct comportamentul, obiceiurile şi dorinţele unei persoane.

„Subconştientul conduce viaţa“

Veneratul psihoterapeut Carl Jung relata importanţa acordării atenţiei cuvenite subconştientului, spunând că „până când nu veţi face conştient inconştientul, vă va conduce viaţa şi veţi numi acest lucru destin“.

În timp ce acest model poate fi considerat discutabil de unii oameni de ştiinţă, înţelepţii şi cei dedicaţi dezvoltării personale au ştiut dintotdeauna că aceste regiuni ale minţii sunt programabile, un proces care poate fi realizat prin afirmaţii şi mantre.

Mantrele, folosite de călugări din cele mai vechi timpuri

Ca un instrument spiritual, călugării din tradiţiile estice au folosit mantre din timpuri imemoriale. Valoarea acestui tip de meditaţie este bine înţeleasă de practicanţi, cu toate că este dificil de cuantificat. Oferă un mijloc simplu, dar puternic de a crea apariţia rezultatelor pozitive dorite, obiceiuri, credinţe şi emoţii.

„Mantra este un cumul de sunete şi vibraţii care afectează pozitiv planurile mentale şi fiziologice. Efectele sunetului asupra creierului au fost demonstrate în diagramele Electro Encephala Graph (EEG), precum şi prin modificări fizice documentate (temperatura pielii, frecvenţa cardiacă, frecvenţa respiratorie). În timp ce dorim în mod conştient să înlăturăm anumite tipare de gândire, ele pot fi dificil de înlăturat deoarece sunt formate la niveluri subconştiente. Aici este locul în care mantra poate fi foarte eficientă“, este de părere scriitoarea Christina Sarich

Cum acţionează mantrele

Vorbind despre modul în care funcţionează acest proces, preotul hindus şi speakerul internaţional Dandapāni explică modul în care mantrele acţionează pentru a reprograma mintea subconştientă.

„Pe măsură ce atingem fiecare mărgea, spunem o afirmaţie. Sunt fericit sau sunt încrezător. Şi repetăm ​​aceleaşi afirmaţii mereu, iar mătăniile au 108 mărgele“. Procesul constă în mai mult decât repetarea unei fraze de 108 ori şi, după cum explică el, sunt necesare trei ingrediente: „Alegerea concisă a cuvintelor pozitive, vizualizarea clară a obiectivului şi un sentiment de recunoştinţă“, spune preotul hindus. Procesul de vizualizare este extrem de important pentru a clarifica pentru minte obiectivul precis. 

În ceea ce priveşte sentiment de recunoştinţă, el explică cum senzaţia este emoţie, iar emoţia este energie, citându-l pe Nikola Tesla. „Tesla a spus că «pentru a găsi secretele universului, gândiţi-vă la energie, frecvenţe şi vibraţii». Totul este alcătuit din energie care vibrează în propria sa frecvenţă. Ceea ce credem este că dacă subconştientul tău este plin de modele care vibrează la o anumită frecvenţă ... şi dacă poţi să intri în subconştientul tău şi să creezi un model, să-l infuzi cu energie care vibrează la o anumită frecvenţă, poţi atrage lucruri»“.

Combinarea efectului produs de sunet, vizualizare şi emoţie poate modifica subconştientul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările