Un nutriţionist de top dezvăluie cum să-ţi păstrezi silueta în vacanţă, fără a te abţine de la anumite plăceri

Un nutriţionist de top dezvăluie cum să-ţi păstrezi silueta în
vacanţă, fără a te abţine de la anumite plăceri

FOTO 123 RF

Întoarcerea din vacanţă cu tot atâtea kilograme cu câte aţi plecat poate fi o sarcină extrem de dificilă, dacă ne gândim la deserturile şi mâncărurile locale care vă vor ademeni la orice pas. Pentru a nu vă sabota silueta, ţineţi cont de sfaturile nutriţionistului Rhiannon Lambert.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cele mai frumoase lucruri în concediu este că majoritatea dintre noi uităm de dietă şi ne răsfăţăm cu bunătăţi locale din zonele în care ajungem. Şi pe bună dreptate. Dar cum vă puteţi bucura de vacanţă şi de toate deserturile delicioase fără  să vă sabotaţi silueta? Credeţi sau nu, este posibil, aşa cum a explicat nutriţionistul Rhiannon Lambert pentru The Independent.

Puneţi la punct un plan de acţiune pentru micul dejun

Cine poate fi învinuit pentru că se bucură de toate bunătăţurile oferite de hotelieri la micul dejun? Lambert spune că trucul de a vă bucura de tot ce vi se oferă este să aveţi un plan de acţiune. „Stabiliţi ce veţi mânca în fiecare zi. Alegeţi într-o dimineaţă ouă, a doua zi o salată de fructe, a treia zi încercaţi micul dejun tradiţional local şi tot aşa până gustaţi tot ce vi se oferă, fără să exageraţi“.

Rămâneţi activi

Puteţi să profitaţi cât mai mult de sala de gimnastică a hotelului, dacă există una disponibilă. Dacă aveţi timp pentru o sesiune de 20 de minute înainte de micul dejun, vă veţi bucura de restul zilei mult mai mult şi veţi putea să vă relaxaţi atunci când savuraţi micul dejun fără mustrări de conştiinţă. O altă modalitate excelentă de a vă păstra activ este mersul pe jos, pe care Lambert îl consideră o formă de mişcare subevaluată. „Mersul pe jos regulat poate reduce riscul bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiace, diabetul de tip 2, astmul, accidentul vascular cerebral şi chiar unele forme de cancer“, aminteste nutriţionistul. Plimbarea vă va permite, de asemenea, să vă completaţi nivelul de vitamina D şi să exploraţi mai mult din zona locală, fie că este vorba de un oraş sau de coastă.

Mâncaţi conştient

Deseori, în zilele obişnuite din timpul anului, oamenii uită să mănânce doar pentru că sunt prinşi cu diferite activităţi. În vacanţă se întâmplă exact opusul. Cercetările au arătat că persoanele care mănâncă în timp ce se distrează sunt mai predispuse la supraalimentare, deoarece este mai puţin probabil să observe când ating nivelul de saţietate. „Pentru a împiedica acest lucru, mâncaţi cu atenţie fără a vă lăsa distraşi de la ceea ce faceţi. De asemneea, este recomandat să mâncaţi încet şi să mestecaţi bine, ceea ce vă va permite să recunoaşteţi mai bine semnalele de saţietate şi să consumaţi mai puţine calorii“, recomandă Lambert.

Hidrataţi-vă suficient

Este extrem de important să beţi mai multă apă dacă sunteţi în vacanţă într-o zonă fierbinte. Ca regulă generală, puteţi stabili cât de multă apă ar trebui să beţi ajutându-vă de acest calcul: înmulţiţi greutatea în kg cu 0,033. Adesea, oamenii încurcă setea cu foamea şi ajung să mănânce mai mult dacă sunt deshidrataţi.

Alegeţi-vă băutura inteligent

Din nefericire, mulţi dintre noi mărim aportul caloric în vacanţă cu alcool. „Îmi place întotdeauna o piña colada în vacanţă. Este unul din ritualurile mele, dar nu voi bea niciodată două pe zi. Fiţi conştienţi de faptul că există multe calorii în băuturi şi alegeţi cu înţelepciune“, spune Lambert.

Satisfaceţi-vă poftele gustând din deserturile preferate

Desertul este una dintre cele mai mari plăceri din vacanţă, dar este şi un mod de a consuma cantităţi excesive de zahăr. „În loc să mâncaţi fiecare desert pe care îl vedeţi, poate fi util să le alegeţi cele care vă atrag atenţia în mod deosebit“, spune Lambert. Un alt truc este să savuraţi deserturile pe care le alegeţi, ceea ce vă poate face să vă simţiţi mult mai mulţumiţi şi mai puţin predispuşi să exageraţi. „Eu personal mă bucur de fiecare desert care îmi atrage atenţia gustând doar o lingură“, spune Lambert.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările