Un Moş Crăciun antidiscriminare umple lumea de oroare. Imaginile care au scandalizat părinţii FOTO

Un Moş Crăciun antidiscriminare umple lumea de oroare. Imaginile care au scandalizat părinţii FOTO

Moş Crăciunul inedit

Un centru comercial din Noua Zeelandă a instalat exponatul „Santa Poppins“, un Moş Crăciun ce s-a dorit a fi politically correct - un bărbat îmbrăcat cu lenjerie intimă feminină la vedere şi geantă. Iniţiativa s-a dorit a sublinia ideea că Moş Crăciun poate fi atât femeie, cât şi bărbat, însă efectul a fost cu totul altul: a stârnit critici, în special în rândul părinţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un Moş Crăciun pe jumătate îmbrăcat, care poartă lenjerie intimă albă şi portjartiere, a fost expus pe clădirea celui mai popular centru comecial din Noua Zeelandă, Ponsonby Central, potrivit Daily Mail

Reprezentanţii mall-ului au scris pe pagina lor de Facebook: „El a suferit multe schimbări de-a lungul anilor, dar el este întotdeauna un trend (şi un pic cam obraznic!). În acest an este Santa Poppins, bona de ultimă generaţie“.
 
Se pare că nu toţi au fost gata să îmbrăţişeze imaginea „modernă“ a lui Moş Crăciun, care ar fi vrut să îndepărteze stereotipurile de gen.
 
Astfel, părinţii au reacţionat pe Facebook: „Cum este acesta un trend? Copiii îl iubesc pe Moş Crăciun, nu este vorba despre ce credeţi voi. Aţi putea măcar pe Moş Crăciun să-l lăsaţi în pace cu rahatul ăsta de corectitudine politică?“, „Scăpaţi de această oroare! Crăciunul şi Moş Craciun sunt pentru copii. Această stupiditate trebuie să se oprească“, „Al naibii de amuzant... Dacă scopul a fost să-i faceţi pe părinţi să nu-şi mai aducă copiii la Ponsonby, atunci aţi reuşit“.
 
FOTO Daily Mail/Radlab
 
Exponatul a apărut la câteva zile după ce liderul opoziţiei din Noua Zeelandă, Simon Bridges, a spus: „Mary Poppins este femeie, Moş Crăciun este bărbat. Aşa ar trebui să fie“. „Voi, în dimineaţa asta, îmi spuneţi că omul nu a mers pe lună, acum îmi spuneţi că Moş Crăciun este o femeie - vreau ceva în care să pot crede“, a mai declarat el la The AM Show la începutul acestei săptămâni.
 
În schimb, echipa din spatele conceptului, ce face referire la sexul lui Moş Crăciun, susţine că exponatul nu are legătură cu declaraţiile lui Bridges şi declară că a dorit doar să schimbe percepţia despre îndrăgitul personaj: „Reprezentarea noastră în ceea ce îl priveşte pe Moş Crăciun poate fi Mary Poppins sau orice sex sau rasă pe care o preferăm sau pe care ne-o imaginăm“.
 
FOTO Daily Mail/Radlab

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările