Un expert în curăţenie dezvăluie o metodă eficientă în trei paşi pentru a curăţa rapid întreaga casă VIDEO

Un expert în curăţenie dezvăluie o metodă eficientă în trei paşi pentru a curăţa rapid întreaga casă VIDEO

Se recomandă începerea curăţeniei de la uşă, în sensul acelor de ceasornic, pe direcţia sus-jos

Expertul în curăţenie Melissa Maker, autoare a cărţii „Clean My Space“, ne spune cum să curăţăm casa în cel mai rapid mod posibil, apelând la metoda ei în trei paşi simpli.

„Pentru a curăţa casa în mod eficient, poţi folosi ceea ce eu numesc sistemul în trei etape. Este foarte simplu şi se aplică oricărui spaţiu“, spune Melissa, potrivit Business Insider.
 
Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este să porneşti mereu de la uşă şi să continui curăţarea camerei în sensul acelor de ceasornic, până când ajungi din nou în dreptul uşii. În felul acesta, te asiguri că nu ţi-a scăpat nimic. Următorul lucru pe care trebuie să-l reţii este ca întotdeauna să lucrezi de sus în jos, pentru că în felul acesta praful şi mizeria cade pe podea şi nu va trebui să cureţi din nou aceeaşi suprafaţă.
 

Etapele curăţeniei:

 

1. Sortare şi aranjare

 
Aşa cum spuneam mai sus, de la uşă în sensul acelor de ceasornic şi de sus în jos, începeţi să  organizaţi lucrurile din încăpere. Scoateţi gunoiul şi puneţi lucrurile la locul lor. Aveţi lângă dumneavoastră un coş de gunoi, astfel încât să scăpaţi de orice nu face parte din cameră.  Acum camera este gata să fie într-adevăr curăţată.
 

2. Curăţarea mobilierului

 
Cea de-a doua etapă include ştergerea prafului şi dezinfectarea. Pentru această etapă trebuie să aveţi la îndemână produsele de curăţare şi instrumentele de care aveţi nevoie. Curăţaţi mobilierul din încăpere şi obiectele de pe suprafaţa acestuia tot în direcţia acelor de ceasornic, de sus în jos.
 

3. Curăţarea podelelor

 
De data aceasta, podelele nu trebuie curăţate în sens circular, însă puteţi începe dintr-un colţ al camerei, chiar dacă aspiraţi sau daţi cu mopul, şi vă deplasaţi spre uşă pentru a nu lăsa urme în spatele dumneavostră.
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: