Un cuplu din Olanda s-a mutat în locuinţa viitorului: prima casă din Europa construită în întregime cu o imprimantă 3D FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima casă din Europa construită cu o imprimantă 3D / FOTO Project Milestone
Prima casă din Europa construită cu o imprimantă 3D / FOTO Project Milestone

Un cuplu de olandezi s-au mutat în prima casă din Europa construită în întregime de o imprimantă 3D, o premieră despre care companiile din industria emergentă a construcţiilor care utilizează imprimante de ultimă generaţie spun că este un prim pas către viitorul locuirii.

Elize Lutz şi Harrie Dekkers, ambii pensionari, şi-au primit joi cheia digitală, în fapt, o aplicaţie care le deschide uşa cu o apăsare pe buton.

„Este frumos. Îţi dă senzaţia unui buncăr - o senzaţie de siguranţă”, spun cei doi, citaţi de The Guardian.

Inspirată de forma unei stânci, casa este prima din cele cinci planificate pentru construcţie de firma Saint-Gobain Weber Beamix, parte a Project Milestone. Toate cele cinci case vor fi aşezate pe malul canalului Beatrix, din Bosrijk, o suburbie a oraşului Eindhoven

În ultimii doi ani, mai multe proprietăţi au fost parţial construite cu ajutorul imprimantelor 3D, în Franţa sau SUA. Numeroase alte proiecte au început să apară în întreaga lume. Cei care au construit, însă, casa de 94 de metri pătraţi din Olanda spun că este prima locuinţă ce poate fi închiriată în mod legal, respectând toate normele de siguranţă, cu pereţi de rezidenţă fabricaţi de imprimante 3D.

 Dar cei care au proiectat şi construit casa din Olanda, care are o suprafaţă de 94 de metri pătraţi, spun că este vorba despre prima locuinţă legală şi închiriată, care are pereţii de rezistenţă fabricaţi cu ajutorul unei imprimante 3D.

„Este de asemenea prima casă aprobată 100% de autorităţile locale şi care este locuită de oameni care plătesc chirie”, a explicat Bas Huysmans, director executiv al Weber Benelux, o filială a companiei Saint-Gobain. 

Metoda construirii cu ajutorul imprimantei 3D presupune un uriaş braţ robotic, cu o duză care elimină un ciment special de textura frişcăi. Cimentul este imprimat pe baza unui proiect creat de un arhitect, strat după strat, pentru crearea unui perete suficient de gros.

Casa este construită din 24 de elemente de ciment, tipărite strat cu strat la o fabrică din Eindhoven, înainte de a fi transportate la locul de amplasare şi montate pe o fundaţie. Construcţia a primit apoi şi un acoperiş şi cadre pentru geamuri.

În vreme ce se află abia la început, construirea caselor cu ajutorul imprimantelor 3D este văzută drept o soluţie care reduce atât costurile, cât şi impactul asupra mediului, prin reducerea cantităţii de ciment utilizate. În Olanda, unde există o penurie de zidari calificaţi, varianta este dezirabilă deoarece este o alternativă la metodele tradiţionale de construcţie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite